Domů Téma Probiotika

probiotika

Toto vám v porodnici neřekli: přirozený porod vs. císařský řez

Přirozený porod je pro dítě takovým prvním "očkováním". V porodních cestách získá důležitý mikrobiom od matky, který ho chrání před nemocemi. Pokud je narozené...

8 tipů, jak se konečně zbavit nadýmání

Trápí vás nadýmání a trávicí problémy, i když jíte zdravě? Mrkněte na tyto tipy, jestli neděláte některou z následujících častých chyb...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

Ovesný jogurt (bez sóji)

Ovesný jogurt (oat jogurt) je skvělou alternativou pro všechny, kteří si chtějí dopřát rostlinný jogurt, ale chtějí omezit sóju v jídelníčku. V jogurtovači je...

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Dokonalý mazací paprikový “sýr” (bez mléka). Ze 4 ingrediencí.

Tato pomazánka je tak luxusní, že i návštěvy, které nejí zdravě, se oblizují a chtějí recept. Stačí vám na něj 4 ingredience a do...

Jogurtový dip s pažitkou (vegan)

Nejrychlejší dip vhodný k pečené a napařené zelenině, karbanátkům nebo do náplně na palačinky či jako dresink na salát. Pokaždé si ho můžete udělat...

Zjistěte, jak jste na tom se zdravím. Nakoukněte do záchodu

Musíme tam všichni. I přes to ale o stolici nemluvíme. Je to tabu, za které se stydíme. Vylučování je ale nezbytná funkce těla, která...

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a...

Antibiotika nejsou konec světa… aneb když neposloucháš signály těla, stihne tě...

To je tak, když si nedáš říct, když přehlížíš signály těla, a místo toho machruješ, že si přece superžena a že to dáš. A...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Potraviny pro zdravá střeva, které bychom měli jíst pravidelně

Střeva mají mnohem větší význam, než si myslíte. Neřídí pouze trávení potraviny, ale také vaši imunitu, hubnutí, myšlení, náladu i spánek. Proto je třeba...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Domácí sójový jogurt

Máte rádi krémové rostlinné jogurty typu Sojade nebo Alpro? Nebo máte alergii na laktózu a chcete alternativu k mléčným jogurtům? Připravte si je bez...

Kešu sýr s koprem

Sýry z kešu oříšků mají nespočet různých variant a všechny jsou výborné. Tento sýr je s příchutí kopru.

Křenový smetanový dip (bez laktózy)

Křen má antibiotické a desinfekční účinky na lidský organismus. Pomáhá posílit organismus a léčit rýmy, nachlazení, kašel a záněty dýchacích cest. Tento lahodný dip...

Domácí probiotické rostlinné máslo (bez laktózy)

Chybí vám v rostlinné stravě klasické máslo? Tak si ho doma vyrobte. A pokud ho chcete posunout ještě o level výš, tak do něj...

Bylinkový “sýr” z cukety (bez ořechů)

Revoluce v tvorbě sýrů! Sýr zcela bez ořechů, tuků, nízkokalorický, ale i tak moc dobrý. Dá se krájet i strouhat. Výborný na kváskovém pečivu,...

Domácí vegan bílý jogurt

Čistě rostlinný jogurt svou chutí i strukturou připomínající bílý jogurt Hollandia. Hodí se jak k ovoci, tak také jako součást zálivek.

Ovocný salát s jogurtem

Osvěžující, lehký a zdravý ovocný salát s jogurtem potěší oko i chuťové buňky a uspokojí vaši chuť na sladké.

Mrkvovo-jablečno-zelný salát

Netradiční kombinace mrkve, sladkého jablíčka a kysaného zelí. Výborný přílohový salát k hlavním jídlům skládajícím se z těstovin nebo třeba čočky.

Nejjednodušší jogurt z kokosového mléka

Toto je asi nejjednodušší a nejrychlejší rostlinný jogurt, jaký existuje. A lahodnyý! Příprava zabere minutu a z výsledku budete nadšení. Z tohoto jogurtu můžete...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i autismus, nervozita nebo pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem...

Mandlový “sýr” ricotta

Rychlá, jednoduchá a moc dobrá domácí "ricotta" zcela bez mléka. Z 6 ingrediencí, které určitě máte doma! Výborná na čerstvé pečivo, placky, do palačinek...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (1.díl)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem těle. Mají větší...

Roztíratelný “sýr” bez mléka

Chybí vám něco, co si můžete namazat na pečivo? Máte rádi tavený sýr, ale nechcete jíst ten klasický plný "éček" a chemie? Pak si...

Jak na to – kokosový “Holandia” jogurt

Máte rádi jogurt, ale mléko a mléčné výrobky vám vůbec nedělají dobře? Máme pro vás zdravé řešení - domácí veganský jogurt bez éček, bez...

Jak poznat chybějící živiny ve stravě a čím je doplnit?

Může nám při změně jídelníčku začít něco chybět? A jak poznáme, zda nám ve stravě nechybí vitamíny, minerály či bílkoviny? Kde získáme probiotika? Kde...
Téma: řepa, novorozeně, kimchi, špalda, pekany, syrová strava, raw, nadýmání byliny, průmyslově upravené potraviny, kyselina fytová, jak kvasit ředkvičky, problémy s trávením, maso, živiny, crohnova choroba, sójová omáčka, chřipky, časté prdění, bez mléka, ztužené tuky, zácpa, pekanové ořechy, trénink, fermentace, celozrnné pečivo, sýr, obilné zrno, střevní mikroorganismy, lowfood, probiotika, fitness strava, celozrnné obiloviny, zelené smoothie, nadýmání jídlo, horečka, fit strava, bakterie mléčného kvašení, antibiotika u dětí, ATB, jogurt, low carb, pomazánky, kysaná zelenina, anýz, čočka, záchod, mouka, ořískový sýr, žito, kokosový olej, tofu tvaroh, přírodní tofu, jogurty, tofu krém, zelený ječmen, bez ořechů, vegan jogurt, vegan sýr, alergická reakce, fytáza, obezita u dětí, slunečnicové smeínko, brokolice, pampeliška, trávící potíže, císařák, Vladimíra Strnadelová, obiloviny, průjem, namáčení, nadváha u dětí, cukr, jak udělat jogurt, jak na pickles, ledviny, alergie na lepek, fermentované produkty, low food map, co na nadýmání, ovocný salát, salát s ovocem, houby, těhotenství, trývení, jogurt vegan, domácí máslo, nadýmání a plynatost, těžké kovy, broskve, rostlinné mléko, co jíst proti nadýmání, česnek, dip, jednozrnka, kvašená zelenina, antioxidanty, děti narozené císařským řezem, vločky z ovsa, bílé zelí, kalorie, svačina, original JJ, datle, bílkoviny, jak udělat pickles, kondiment, vegan tvaroh, sezóna jaro, Klub Jíme Jinak, mikrobiom, rostlinné máslo, přírodní lék proti nadýmání, mladý kokos, rostlinné jogurty, pšenice, kváskové pečivo, jogurt ze sojového mléka, alergie na pšenici, granola, akleróza, fermentované potraviny, bez sóji, kojení dětí, střevní rovnováha, domácí sýr, margarín, změna mikrobiomu, mléko, oat jogurt, pažitka, raw strava, ředkvičky ve slaném nálevu, bolest břicha, nafouklé břicho, laktobacily, kvašené zelí, odšťavňovač, průmyslové potraviny, kvašené ředkvičky, rýžový sirup, zálivka, nadýmání bylinky, sýr bez mléka, mléčně kvašená zelenina, ovoce, andosperm, kokosový jogurt, večeře, GI, porod

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?