Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Dýňový indický Thoran

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Dýňový indický Thoran je jako správné indické jídlo kořeněný, sladký i pikantní zároveň. Je to rychlé bezlepkové jídlo, ideální volba pokud potřebujete mít rychle uvařeno.

Ingredience
  • 2,5 šálku dýně nakrájené na kostičky
  • ¼ chilli papričky
  • 1 cibule
  • ¼ hrnku čerstvého nastrouhaného kokosu
  • 1 čajová lžička celého kmínu
  • ½ čajové lžičky hořčičných semínek
  • ½ čajové lžičky kurkumy
  • 1,5 lžíce kokosového oleje
  • kari listy
  • sůl
  • citrónová šťáva podle chuti

    Beáta se narodila s vrozenými vadami kyčlí, zad a malým vzrůstem. K permanentním bolestem a chození o berlích se se p...

    Jak připravit indický dýňový Thoran

    1. Na pánvi zahřejte kokosový olej a přidejte hořčičná semínka a kmín. Když začnou semínka praskat, přidejte cibuli, kari listy, nakrájenou dýni, kurkumu a trochu soli. Dobře promíchejte a zakryjte poklicí.
    2. Duste a občas zamíchejte, dokud dýně nezměkne.  Během vaření můžete podle potřeby lehce podlévat vodou.
    3. Když je dýně asi v polovině vaření, přidejte kokos. Dobře promíchejte a vařte dalších 5 -7 minut.
    4. Naservírujte a na talíři pokapejte citronovou šťávou. 

    Praktické

    • Podáváme teplé, jako příloha je ideální rýže.

    Obměna

    • Pokud možno, použijte čerstvý strouhaný kokos, pokud ho nemáte, můžete použít i sušený.
    • Přidejte více chilli papričky, pokud máte rádi pikantní.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a vynecháme chilli papričku.

    PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

    Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    14 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Perfektní jídlo , díky za recept ❤️

    Ahoj, díky za recept, dýňový Thoran chutnal. Jen mám pocit, že tam byla chuťově hodně silná (až moc) ta lžička kmínu. Kmín tam tam všechno ostatní dost přebíjel. Nemá tam být spíš římský kmín? Obecně k indickému receptu by mi sěděl líp (ale nechci machrovat, jsem abolutní začátečník). :-)

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Kari z červené řepy

    Červená je definitivní lék na smutek, tak si připravte kari z červené řepy a hned bude veseleji. Nevěříte?

    Kořeněná červená řepa s čočkou a kuskusem

    Recept na snadné, rychlé, kořeněné, jemně pikantní jídlo vonící Indií.

    Kořeněný květák na zahřátí

    Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

    Cuketové sabdží

    Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...

    Květák Manchurian gobi

    Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.

    Prokládaná quinoa s růžovou salsou

    Zdravé, přirozeně bezlepkové, kořeněné jídlo, ideální pro zimní období, protože dovede krásně zahřát. V tomto receptu hraje důležitou roli koření. Indické ...