- 2,5 šálku dýně nakrájené na kostičky
- ¼ chilli papričky
- 1 cibule
- ¼ hrnku čerstvého nastrouhaného kokosu
- 1 čajová lžička celého kmínu
- ½ čajové lžičky hořčičných semínek
- ½ čajové lžičky kurkumy
- 1,5 lžíce kokosového oleje
- kari listy
- sůl
- citrónová šťáva podle chuti
Jak připravit indický dýňový Thoran
-
Na pánvi zahřejte kokosový olej a přidejte hořčičná semínka a kmín. Když začnou semínka praskat, přidejte cibuli, kari listy, nakrájenou dýni, kurkumu a trochu soli. Dobře promíchejte a zakryjte poklicí.
-
Duste a občas zamíchejte, dokud dýně nezměkne. Během vaření můžete podle potřeby lehce podlévat vodou.
-
Když je dýně asi v polovině vaření, přidejte kokos. Dobře promíchejte a vařte dalších 5 -7 minut.
-
Naservírujte a na talíři pokapejte citronovou šťávou.
Praktické
- Podáváme teplé, jako příloha je ideální rýže.
Obměna
- Pokud možno, použijte čerstvý strouhaný kokos, pokud ho nemáte, můžete použít i sušený.
- Přidejte více chilli papričky, pokud máte rádi pikantní.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a vynecháme chilli papričku.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Perfektní jídlo , díky za recept ❤️
Ahoj, díky za recept, dýňový Thoran chutnal. Jen mám pocit, že tam byla chuťově hodně silná (až moc) ta lžička kmínu. Kmín tam tam všechno ostatní dost přebíjel. Nemá tam být spíš římský kmín? Obecně k indickému receptu by mi sěděl líp (ale nechci machrovat, jsem abolutní začátečník). :-)