Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Casarecce s batátovou omáčkou

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Jednoduchý a chutný recept, který kombinuje krémovou omáčku z batátů s fazolemi a těstovinami. Ideální volba pro rychlý oběd, který vás zasytí a zároveň potěší svou lehkostí.

Ingredience
Na omáčku:
  • fazole borlotti
  • batát
  • olej
  • černá sezamová semínka
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
Na casarecce ze strojku:
  • 250 g mouky T1 nebo semoliny
  • 100 g vody

Často se ptáte, jestli ještě v padesáti, šedesáti nebo sedmdesáti má cenu měnit jídelníček. Mnohdy se taky ptáte, jes...

Jak připravit těstoviny s fazolemi a omáčkou z batátů

  1. Uvařte fazole.
  2. Na páře připravte batát..
  3. Do pánve dejte olej, prolisovaný česnek a zlehka osmahněte.
  4. Nyní přidejte rozmačkané batáty, uvařené fazole borlotti, osolte, opepřete, podle potřeby přidejte vodu, abyste získali tekutější konzistenci, promíchejte a několik minut povařte.
  5. Uvařte casarecce a přidejte je do pánve, promíchejte, vše orestujte, posypte opraženými sezamovými semínky a pažitkou.

Praktické

  • Těstoviny casarecce se dají koupit hotové.
  • Casarecce patří k mým oblíbeným tvarům těstovin, takže když jsem viděla, že raznice pro můj stroj existuje, neváhala jsem si ji koupit. Tvořítko je fantastické a výsledek je podle mě perfektní. Čím dál víc oceňuji Pasta Maker, protože za pár minut máte čerstvé těstoviny hotové.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Jakékoliv těstoviny
  • Místo fazolí borlotti můžete použít například fazole pinto.
  • Mouka T1 se dá obměnit semolinou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

14 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Špagety Tři oříšky pro Popelku

Pokud jste milovníky špaget a velmi rychlých receptů, je tato italská klasika pro vás to pravé.

Zelený energetický krém

Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.

Satay špagety

Sytý a rychlý recept pro milovníky špaget a dobrodružných kombinací.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.