Na korpus:
- 4 lžíce datlové pasty
- 3 lžíce horké vody
- 3 vrchovaté lžíce vařené cizrny
- 3 plné lžíce kakaového másla
- 3 lžíce tahini
- 50 ml rýžového mléka
- vanilka
- skořice
- 1 a 1/2 hrnku pufovaných jáhel
Na polevu:
- 60 g hořké čokolády
- 1 lžíce rýžového mléka
- 1 lžíce tahini
- 1 lžička kakaového másla
- rýžový sirup dle chuti
Jak připravit dezert z pufované quinoi
- Datlovou pastu rozkvedláme v horké vodě a necháme chvíli odležet. Poté ji dáme do blendru, přidáme cizrnu, rozpuštěné kakaové máslo, tahini, mléko a dle chuti vanilku a skořici. Rozmixujeme na hladkou pastu a přendáme do mísy.
- Nyní vmícháme i pufované jáhly a celou hmotu natlačíme do pekáčku o rozměrech 14×14 cm nebo obdobného. Dáme na cca 45 minut do mrazáku.
- Nyní připravíme polevu. Všechny ingredience rozpustíme ve vodní lázni a naneseme na korpus. Necháme opět ztuhnout. Uchováváme v lednici.
Praktické
- Použitý hrnek má objem 250 ml.
Obměna
- Místo datlové pasty můžete použít předem namočené a poté rozmixované datle.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, pokud už touží po čokoládě. Jinak se je snažíme na “hnědé” dezerty nezvykat a odkládáme to na co nejpozději.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Klárko, zase to vypadá luxusně, ale ještě jsem se nesetkala s tím, co to je pufované jáhly…? Jáhly jako takové mám moc ráda, ale pufované?