Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Bagel pasta

Uvařeno
bez sóji
bez mléka

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Ingredience
2 porce
  • 200 g celozrnných špaget
  • 250 g mandlového mléka
  • 50 g kešu oříšků
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • extra panenský olivový olej
  • mák
  • lněné semínko
  • dýňová semínka
  • slunečnicová semínka
  • černá a bílá sezamová semínka
  • čerstvá jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

„Ale to je abnormálně zdravé dítě, toho si važte,“ pronesla logopedka po sérii mých odpovědí týkajících se mladší dce...

Jak připravit špagety s krémovou omáčkou z kešu

  1. Do mixéru dejte mandlové mléko a kešu. Rozmixujte a nechte pár hodin odpočinout. Přidejte sůl, pepř, citrónovou šťávu a droždí. Znovu rozmixujte.
  2. Nasucho opečte všechna semínka a odložte stranou.
  3. Do pánve dejte extra panenský olivový olej a dovnitř prolisujte česnek. Jemně osmahněte.
  4. Uvařte špagety a nechte si půl sklenice vody z vaření těstovin.
  5. Uvařené špagety dejte do pánve, přilijte připravenou rozmixovanou směs a zvyšte teplotu. Promíchejte, krém začne houstnout. Pokud je příliš hustý, stačí ho naředit trochou vody z těstovin.
  6. Na závěr posypte semínky, čerstvou jarní cibulkou, pepřem a podávejte.

Praktické

  • Při nákupu mandlového mléka čtěte složení na krabici.
  • Špagety vařte al dente, nerozvařte je.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Můžete použít jakákoliv semínka.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme česnek, olej a sůl. Dáváme pozor na možné vdechnutí semínek.

PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?

Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

19 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Špagety s květákovým krémem

Inspirací pro tento recept mi byl recept známého italského šékuchaře michelinské restaurace Antonina Cannavacciuola. Moje verze je veganská a jde o rychlé ...

Špaldové špagety s kukuřicí

Jednoduchý, svěží, vymazlený recept z mála ingrediencí, který budete mít hotový během chvilky. Vzduchová fritéza upekla kukuřici k dokonalosti a jogurt v ř...

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...