Toto kedlubnové zelí je opravdu dobrota. Milují ho všichni, kdo ho ochutnají. A navíc je úplně jednoduché a rychlé!
Ingredience
  • 1 kedlubna
  • 1 lžíce oleje
  • 1/4 lžičky mahá koření
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu + 2 lžíce studené vody
  • na dochucení: sůl, umeocet, rýžový ocet

Jak připravit zelí z kedlubny

  1. Kedluben oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  2. Na pánvičce rozehřejeme olej a vsypeme kedlubnu.
  3. Ihned ji posolíme a restujeme, až trochu zezlátne.
  4. Posypeme mahá a kmínem a zalijeme vývarem nebo vodou.
  5. Přiklopíme pokličkou a necháme na nejmenším plameni dusit do změknutí (cca 3-5 minut).
  6. V hrníčku rozmícháme maizenu ve vodě a nalijeme na pánev ke kedlubně.
  7. Jakmile se kedlubna zahustí, vypneme plamen.
  8. Dochutíme umeoctem a rýžovým octem dle chuti.
  9. Podáváme například s knedlíky, těstovinami, uvařenou obilovinou a třeba uzeným tofu nebo tempehem.

Praktické

  • Pokud jste ke kedlubně přidali hodně vody, přidejte víc škrobu, aby se zahustila. Pokud se vařením z kedlubny voda vypařila, přilijte ji. Měla by vzniknout pěkná “omáčka”.

Obměna

  • Takto se dá připravit zelí i z cukety, košťálů z brokolice nebo řepy.
  • Mahá koření můžeme zcela vynechat a místo toho použít mletý kmín (nebo celý, pokud ho máte rádi).
  • Pokud nemáte rýžový ocet, použijte jablečný ocet, ale doporučujeme ho přidat v průběhu vaření, jeho chuť je více kyselá.
  • Okyselit zelí můžete i šťávou z pickles nebo kvašeného zelí.
  • Další možností a obměnou je na oleji osmahnout cibulku a poté přidat kedluben a pokračovat v dušení. Nebo můžete zlatavou cibulku vmíchat do hotového zelí.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 1,5 roka.

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Martina: Výborné! A muž pochválil: “Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSoutěž o sadu BIO koření značky Benkor
Další článek12 faktů, kterými vás překvapí meruňky