Toto kedlubnové zelí je opravdu dobrota. Milují ho všichni, kdo ho ochutnají. A navíc je úplně jednoduché a rychlé!

Ingredience
  • 1 kedlubna
  • 1 lžíce oleje
  • 1/4 lžičky mahá koření
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu + 2 lžíce studené vody
  • na dochucení: sůl, umeocet, rýžový ocet

Jak připravit zelí z kedlubny

  1. Kedluben oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  2. Na pánvičce rozehřejeme olej a vsypeme kedlubnu.
  3. Ihned ji posolíme a restujeme, až trochu zezlátne.
  4. Posypeme mahá a kmínem a zalijeme vývarem nebo vodou.
  5. Přiklopíme pokličkou a necháme na nejmenším plameni dusit do změknutí (cca 3-5 minut).
  6. V hrníčku rozmícháme maizenu ve vodě a nalijeme na pánev ke kedlubně.
  7. Jakmile se kedlubna zahustí, vypneme plamen.
  8. Dochutíme umeoctem a rýžovým octem dle chuti.
  9. Podáváme například s knedlíky, těstovinami, uvařenou obilovinou a třeba uzeným tofu nebo tempehem.

Praktické

  • Pokud jste ke kedlubně přidali hodně vody, přidejte víc škrobu, aby se zahustila. Pokud se vařením z kedlubny voda vypařila, přilijte ji. Měla by vzniknout pěkná „omáčka“.

Obměna

  • Takto se dá připravit zelí i z cukety, košťálů z brokolice nebo řepy.
  • Mahá koření můžeme zcela vynechat a místo toho použít mletý kmín (nebo celý, pokud ho máte rádi).
  • Pokud nemáte rýžový ocet, použijte jablečný ocet, ale doporučujeme ho přidat v průběhu vaření, jeho chuť je více kyselá.
  • Okyselit zelí můžete i šťávou z pickles nebo kvašeného zelí.
  • Další možností a obměnou je na oleji osmahnout cibulku a poté přidat kedluben a pokračovat v dušení. Nebo můžete zlatavou cibulku vmíchat do hotového zelí.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 1,5 roka.

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSoutěž o sadu BIO koření značky Benkor
Další článek12 faktů, kterými vás překvapí meruňky