Toto kedlubnové zelí je opravdu dobrota. Milují ho všichni, kdo ho ochutnají. A navíc je úplně jednoduché a rychlé!

Ingredience
  • 1 kedlubna
  • 1 lžíce oleje
  • 1/4 lžičky mahá koření
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu + 2 lžíce studené vody
  • na dochucení: sůl, umeocet, rýžový ocet

Jak připravit zelí z kedlubny

  1. Kedluben oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  2. Na pánvičce rozehřejeme olej a vsypeme kedlubnu.
  3. Ihned ji posolíme a restujeme, až trochu zezlátne.
  4. Posypeme mahá a kmínem a zalijeme vývarem nebo vodou.
  5. Přiklopíme pokličkou a necháme na nejmenším plameni dusit do změknutí (cca 3-5 minut).
  6. V hrníčku rozmícháme maizenu ve vodě a nalijeme na pánev ke kedlubně.
  7. Jakmile se kedlubna zahustí, vypneme plamen.
  8. Dochutíme umeoctem a rýžovým octem dle chuti.
  9. Podáváme například s knedlíky, těstovinami, uvařenou obilovinou a třeba uzeným tofu nebo tempehem.

Praktické

  • Pokud jste ke kedlubně přidali hodně vody, přidejte víc škrobu, aby se zahustila. Pokud se vařením z kedlubny voda vypařila, přilijte ji. Měla by vzniknout pěkná „omáčka“.

Obměna

  • Takto se dá připravit zelí i z cukety, košťálů z brokolice nebo řepy.
  • Mahá koření můžeme zcela vynechat a místo toho použít mletý kmín (nebo celý, pokud ho máte rádi).
  • Pokud nemáte rýžový ocet, použijte jablečný ocet, ale doporučujeme ho přidat v průběhu vaření, jeho chuť je více kyselá.
  • Okyselit zelí můžete i šťávou z pickles nebo kvašeného zelí.
  • Další možností a obměnou je na oleji osmahnout cibulku a poté přidat kedluben a pokračovat v dušení. Nebo můžete zlatavou cibulku vmíchat do hotového zelí.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 1,5 roka.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Moc nám chutná. I můj masožravec je nadšený (Lebell)

Lebell: Vaše recepty jsou Super! Super! Super! Nečekala jsem,...

Přítel zhubnul 18 kg, oba se cítíme skvěle (Paní M.)

Paní M.: Investice do klubu Jíme Jinak a Jarní...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Už nepanikařím a s manželem si moc pochutnáváme (Marta)

Marta: Evi, musím pochválit, jako vždy, skvělý jídelníček. Byly...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Můj metabolický věk je o 15 let nižší, než můj skutečný (Ludmila)

Ludmila: Strava mi moc vyhovuje a už jsou tu...

I po kurzu pokračuji dál, protože je mi dobře (Petra Monika)

Petra Monika: Děkuji za kurz Huneme do plavek, bylo...

Hltám všechny informace

Lenka B.: Ahoj Evi, děkuji za perfektně zpracovaný článek....

Po třech týdnech 10 kg dole (Radka)

Radka: Ahoj, tak 28.3. jsem odstartovala program jarní očisty....

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJosta a její benefity
Další článekSundejte šedivé brýle a začněte si užívat