- 180 g celozrnných špaget
- olej
- vnější listy pórku
- 2 lžíce rostlinné smetany
- čerstvá petrželka
- citrónová šťáva
- citrónová kůra z bio citrónu
- špetka čerstvě mletého růžového pepře
- sůl
- semena fenyklu
- extra panenský olivový olej
Jak připravit rychlou omáčku na špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem
- Z pórku oddělte asi 3 vnějších listy, omyjte je a nakrájejte podélně na tenké plátky.
- Na pánev dejte olej, přidejte pórek, fenykl a osmahněte. Zalijte trochou vody a duste, dokud pórek nezměkne.
- Přidejte rostlinnou smetanu, osolte, přidejte nasekanou čerstvou petrželku, citrónovou šťávu a trochu nastrouhané citrónové kůry. Promíchejte.
- Uvařte špagety a vložte je do pánve i s několika lžícemi vody, ve které se vařily. Vše promíchejte na prudkém ohni a nakonec posypte čerstvou petrželkou a mletým růžovým pepřem. Zakapejte kvalitním olivovým olejem.
Praktické
- Použijte bio citróny, chemicky neošetřené.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny, např. rýžové nebo kukuřičné.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv dlouhé těstoviny.
Děti
- Bez pepře a s menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!
Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Buďte první, kdo napíše komentář