Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Ingredience
2 porce
  • 180 g celozrnných špaget
  • olej
  • vnější listy pórku
  • 2 lžíce rostlinné smetany
  • čerstvá petrželka
  • citrónová šťáva
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • špetka čerstvě mletého růžového pepře
  • sůl
  • semena fenyklu
  • extra panenský olivový olej

U nás doma se jí jinak. Všechno to začalo v roce 2011, když mě srazilo jakési autoimunitní onemocnění. Tři roky jsem ...

Jak připravit rychlou omáčku na špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

  1. Z pórku oddělte asi 3 vnějších listy, omyjte je a nakrájejte podélně na tenké plátky.
  2. Na pánev dejte olej, přidejte pórek, fenykl a osmahněte. Zalijte trochou vody a duste, dokud pórek nezměkne.
  3. Přidejte rostlinnou smetanu, osolte, přidejte nasekanou čerstvou petrželku, citrónovou šťávu a trochu nastrouhané citrónové kůry. Promíchejte.
  4. Uvařte špagety a vložte je do pánve i s několika lžícemi vody, ve které se vařily. Vše promíchejte na prudkém ohni a nakonec posypte čerstvou petrželkou a mletým růžovým pepřem. Zakapejte kvalitním olivovým olejem.

Praktické

  • Použijte bio citróny, chemicky neošetřené.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny, např. rýžové nebo kukuřičné.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv dlouhé těstoviny.

Děti

  • Bez pepře a s menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

13 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Špagety s květákovým krémem

Inspirací pro tento recept mi byl recept známého italského šékuchaře michelinské restaurace Antonina Cannavacciuola. Moje verze je veganská a jde o rychlé ...

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tuto zdravou zeleninovou verzi bez masa, vajec, mléka a lepku, ideální pro podzimní a zimní sez...

Špalda a čočka na celerovém krému

Typický podzimní a zimní recept, který dovede zahřát. Krémová konzistence a křupavá zelenina vám bude zaručeně chutnat.

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.