Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Ingredience
2 porce
  • 180 g celozrnných špaget
  • olej
  • vnější listy pórku
  • 2 lžíce rostlinné smetany
  • čerstvá petrželka
  • citrónová šťáva
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • špetka čerstvě mletého růžového pepře
  • sůl
  • semena fenyklu
  • extra panenský olivový olej

Zhubnout 5,5 kilo za dva týdny není jen tak a proto se s vámi chceme podělit o neuvěřitelné ...

Jak připravit rychlou omáčku na špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

  1. Z pórku oddělte asi 3 vnějších listy, omyjte je a nakrájejte podélně na tenké plátky.
  2. Na pánev dejte olej, přidejte pórek, fenykl a osmahněte. Zalijte trochou vody a duste, dokud pórek nezměkne.
  3. Přidejte rostlinnou smetanu, osolte, přidejte nasekanou čerstvou petrželku, citrónovou šťávu a trochu nastrouhané citrónové kůry. Promíchejte.
  4. Uvařte špagety a vložte je do pánve i s několika lžícemi vody, ve které se vařily. Vše promíchejte na prudkém ohni a nakonec posypte čerstvou petrželkou a mletým růžovým pepřem. Zakapejte kvalitním olivovým olejem.

Praktické

  • Použijte bio citróny, chemicky neošetřené.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny, např. rýžové nebo kukuřičné.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv dlouhé těstoviny.

Děti

  • Bez pepře a s menším množstvím soli a oleje jsou tyto špagety bez masa vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborné jídlo. A tak jednoduché! Kombinaci citronu a petrželky mám moc ráda. Místo fenyklu jsem použila blanšírovanou brokolici.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...