Rostlinné smetany ve zdravých výživách jsou drahé a často nemají obsahují i nějaké konzervanty. Přitom smetana se dá během minuty vykouzlit doma za pár kaček ze 3 ingrediencí, které určitě máte doma.
Ingredience
  • 0,5 hrnku tučného strouhaného BIO kokosu
  • 0,5 hrnku ovesných vloček (nebo bezlepkových)
  • 1 hrnek horké vody

Jak připravit domácí rostlinnou smetanu

  1. Vločky i kokos nasypeme do mixéru.
  2. Zalijeme hrnkem horké vody.
  3. Vše rozmixujeme do hladké hmoty.
  4. Nalijeme do jemného sítka a přecedíme (hustou hmotu použijeme třeba do kaše nebo na dezert).
  5. Smetanu použijeme všude tam, kde bychom použili kupovanou smetanu (tj. omáčky, polévky, dezerty, hlavní jídla, krémy, dresinky, těstovinové směsi, s ovocem, do kávy aj.).
  6. Zbytek smetany uchováváme v lednici maximálně 3 dny.

Praktické

  • Pro bezlepkovou verzi můžete použít pohankové vločky nebo bezlepkové ovesné vločky.
  • Smetana je opravdu hustá, takže s ní můžete zahustit omáčky nebo polévky.
  • Když do smetany přidáte ještě lžičku lahůdkového droždí, vykouzlíte úplnou chuť klasické smetany.
  • Můžete experimentovat s ingrediencemi a připravit ji třeba jen z vloček, kokosu, mandlí, rýže nebo jiných škrobovitých potravin.
  • Zbytek z výroby smetany – tj. tu hustou hmotu můžete použít do ranní kaše, na krémové dezerty, na sušenky, do různých těst atp.

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky? Krásně se...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...
  1. Dobrý den, zkoušela jsem vymačkat přes utěrku a roztrhla si ji při tom. Jaký typ sítka používáte, aby neprotekla celá hmota? Vymačkáváte tekutinu?

  2. Doporučujeme koupit BIO kokos (prodávají je i supermarkety nebo zdrave vyzivy). Ty balicky strouhanych kokosu ze supermarketu jsou moc suche a nejspíše vam to s nimi nepůjde.

  3. Mohu se prosím zeptat, jestli je obyčejný strouhaný kokos z obchodu “tučný” a vhodný pro tento recept,nebo musím pořídit nějaký jiný? Děkuji

  4. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekEkologické zubní kartáčky – je libo bambus nebo cukrová třtina?
Další článekNechci mít nálepku “ostruha”. Jsem zdravá a nemám žádný problém! (Ajka)