Kapustovou polévku vaříme docela často, patří mezi naše favority, protože chutná úplně všem a je raz dva hotová. Tohle je naše oblíbená jarní verze.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1/4 kapusty
  • 1 cibule
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
  • koření: 3 bobkové listy, špetka kmínu
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • umeocet podle chuti

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a omyjeme kapustu.
  2. Cibuli i kapustu nakrájíme na proužky
  3. Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, kmín, sůl a krátce orestujeme.
  4. Přidáme kapustu a opět krátce společně orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme cca 20 minut.
  6. Odstavíme, rozmícháme v polévce miso pastu a podle chuti přidáme umeocet.

Obměna

  • Místo bílého misa můžete dát tmavé, můžete také přidat více druhů zeleniny nebo zahustit vločkami.

Děti

  • Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl a umeocet, miso pasty jen trošku.

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Uzdravila jsem se z těžké nemoci a energii bych mohla rozdávat (Božena)

Božena: Skončila jsem kurs Hubneme do plavek. Míry...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

S manželem jsme zhubli, máme více energie a přidaly se i dospvívající dcery (Eliška)

Eliška: Připojuji se k děkovným reakcím. Kurz je krásně...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Moje tělo se rychle uzdravuje (Božena)

Božena: Zdravím všechny. Tak jsem zvládla i druhý půst...

Cukr téměř v normě a 5 kg dole (Milena)

Milena: Včera jsem byla na kontrole u dia lekařky,...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Zvládl jsem si dva měsíce vařit sám, i když dřív jsem vařit neuměl (Jaroslav)

Jaroslav: Dobrý den, chtěl bych zhodnotit jarní očistu, která...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...
    • Ne ne, to je kapusta, taková ta kulatá, vy jí říkáte snad kel a kadeřávek je kel kaderavý, ale ten to není, ten je aspoň na naší zahradě o dost tmavší. Ale určitě by to šlo i z kadeřávku 😉

  1. Tak jsem dneska vyzkoušela, je výborná a navíc rychlá, přišli jsme domů s dětmi přesně v poledne a o půl 1 už jsme jedli :) Ještě jsem přidala nastrouhanou mrkev, posypala petrželkou, slunečnicovými semínky a nemohla jsem se nabažit :)

    • V jednoduchosti je krása, ono je v podstatě úplně jedno, které dva, tři druhy zeleniny tam dáte :), hlavně že je čerstvě uvařená, vždycky je to dobrota!!!

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekAlespoň jednou za rok potřebujeme údržbu
Další článekPřevlékli jsme stránky Jíme Jinak do nového kabátku