Ingredience
  • Porce 3-4os.(záleží jací jste jedlíci)
  • Jáhly
  • Ovesné vločky
  • Obilné mléko/ rostlinná smetana
  • Opražený kokos
  • Ječný slad
  • Agávový sirup
  • Vlašské ořechy
  • Špetka soli

Postup

  1. Do hrnku cca 200ml nasypeme 1/4 hrnku jahel a zbytek dosypeme vločkami.
  2. Nasypeme do hrnce (na kaši neproplachuji) a zalijeme 2násobkem horké vody.
  3. Přidáme špetku soli a lehce osladíme agávovým sirupem ( u nás bohužel úplně neoslazené neprojde).
  4. Přivedeme k varu a vaříme dokud se voda nevyvaří (cca 10min.) a pak přidáme ještě hrnek obilného mléka a dovaříme.
  5. Tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši.
  6. Nalijeme na talíř, posypeme opraženým kokosem, ořechy a ječným sladem.

Můžeme též vařit v 3násobku vody a na závěr při mixování přidat rostlinnou smetanu.
Pokud vaříte na ohni, doporučuji používat rozptylku plamene, kaše se rády připalují.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZ jídelníčku je nadšená celá rodina
Další článekIndické zeleninové sábdží s tempehem