Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Obilná kaše

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
  • Porce 3-4os.(záleží jací jste jedlíci)
  • Jáhly
  • Ovesné vločky
  • Obilné mléko/ rostlinná smetana
  • Opražený kokos
  • Ječný slad
  • Agávový sirup
  • Vlašské ořechy
  • Špetka soli

Přeučit dítě zvyklé na mléčné výrobky a pečivo není snadné. Stáňa si to vyzkoušelo u starší dcery, která byla...

Postup

  1. Do hrnku cca 200ml nasypeme 1/4 hrnku jahel a zbytek dosypeme vločkami.
  2. Nasypeme do hrnce (na kaši neproplachuji) a zalijeme 2násobkem horké vody.
  3. Přidáme špetku soli a lehce osladíme agávovým sirupem ( u nás bohužel úplně neoslazené neprojde).
  4. Přivedeme k varu a vaříme dokud se voda nevyvaří (cca 10min.) a pak přidáme ještě hrnek obilného mléka a dovaříme.
  5. Tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši.
  6. Nalijeme na talíř, posypeme opraženým kokosem, ořechy a ječným sladem.

Můžeme též vařit v 3násobku vody a na závěr při mixování přidat rostlinnou smetanu.
Pokud vaříte na ohni, doporučuji používat rozptylku plamene, kaše se rády připalují.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jmenuji se Marcela, moc ráda vařím a výtvarničím a to hlavně s dětmi. Chtěla bych se s vámi podělit o naše výtvory a třeba vás i inspirovat.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Luxusní švestkový krém za pár minut

Je lepší horký nebo vychlazený? Milujeme obě varianty! Tenhle dezert je super svačina i občerstvení pro návštěvy. Dá se udělat předem, je to rychlovka. A h...