Chia dezerty jsou rychlé a zdravé. Využijte sezónu jahod a dopřejte si tento jednoduchý dezert.

Ingredience
pro 4 porce

na chia puding

  • 300 ml rostlinného mléka (mandlové, ovesné…)
  • 12 lžiček chia semínek
  • 200 g jahod

na vrchní vrstvu

  • 200 g jahod
  • 2 lžíce ovocného koncentrátu nebo rýžového sirupu
  • půl lžičky agaru

Postup

  1. Rozmixujeme 200 g jahod s rostlinným mlékem do hladka.
  2. Rozdělíme do čtyř skleniček.
  3. Do každé skleničky přidáme tři lžičky chia semínek a lžičkou je zamícháme.
  4. Necháme 30 minut bobtnat.
  5. Mezitím v hrnci rozmixujeme druhou část jahod s ovocným koncentrátem.
  6. Přidáme agar a uvedeme k varu.
  7. Jakmile se jahody začnou vařit, vypneme a stáhneme z ohně.
  8. Hrnec vychladíme nejlépe ve dřezu s vodou, aby hmota začala pomalu tuhnout.
  9. Když se objeví první známky tuhnutí, rozdělíme opatrně jahody s agarem do všech skleniček.
  10. Dáme vychladit do lednice.

Praktické

  • Druhou vrstvu nalévejte na puding až po vychladnutí, horká vám proteče.
  • Čím déle jsou semínka namočená, tím více zgelovatí.
  • Můžete si dezert připravit večer, nechat v lednici a ráno vzít s sebou.
  • Starší semínka tak dobře negelují jako čerstvá, proto vybírejte kvalitní.
  • Chia pudinky jsou dobré na cesty – nerozlijí se.

Obměna

  • Do pohárů můžeme přidat jakékoli ovoce, které zrovna dozrává.
  • Přidat lze také ořechy pro větší zasycení.
  • Stejně tak můžete vyzkoušet různá rostlinná mléka. Výborný je například z mléka makového.
  • Na oslazení můžete použít jakýkoliv sirup, slad nebo ovocnou šťávu, kterou máte rádi.

Děti

Dezert můžeme dávat dětem cca od jednoho roku, pokud už zvládají jahody bez reakce.

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Za 3 týdny mám 5 kg dole bez hladu a chemických koktejlů

Zdlang: Zdravim, Evo, Jarni ocista mne prekvapuje pokracujicim ubytkem...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

  1. Mělo to skutečně zatuhnout jako puding? Jak moc měla směs vařit, než se sundala z plotny? Nemám ani s agarem ani s chia zkušenost.

    • Agar vám ztuhne až po úplném vychladnutí, do té doby je tekutý. Stačí ho krátce převařit, minutku. Chia zgelovatí pouze namočením a vytvoří konzistenci pudinku. Stačí semínka méně než čerstvější.

  2. Chia pudinky a marmelády máme rádi. Někdy chia semínka do poháru rovnou rozmixujeme…
    Jen se chci zeptat, v jakých nádobách pudink na cesty převážíte? Nedovedu si to moc představit, možná tak v Lock&Lock krabičkách…

  3. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMelounový drink
Další článekSložení pečiva ze supermarketů. Víte, co kupujete?