Voňavá a lahodná zelenina, která vás na podzim krásně prohřeje a díky své oranžové barvě bude skvěle vypadat i na talíři.

Ingredience

  • 2 střední cibule
  • 2 střední červené řepy nebo jedna větší
  • stejné množství dýně (asi 2 hrnky)
  • 2 střední mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • kousek (asi 50g) celeru – není nutný
  • několik lžic oleje (sezamový, slunečnicový)
  • půl lžičky soli
  • můžete přidat i trochu tymiánu, bazalky nebo jiné bylinky

Postup

Očistěte zeleninu, mrkev nakrájejte na malá půlkolečka, cibuli na proužky, červenou řepu na malé kostičky, dýni na trochu větší kostičky, česnek nasekejte na jemno a celer na malé kostičky. Zeleninu promíchejte v pekáčku, přidejte několik lžic oleje, pár lžic vody, sůl a pokud chcete, tak přidejte i bylinky, které máte rádi.

Dejte péct do předem rozpálené trouby na 180`C a pečte do měkka, což je 35-45 minut. Během pečení zeleninu občas promíchejte, aby se vám na okrajích nepřipalovala.

Servírujte

Tato pečená zelenina se hodí jako příloha k většině jídel, báječná je s nějakou luštěninou a obilovinou. Dá se jíst i samotná.

Obměna

Pečená zelenina je lahodná v jakékoliv kombinaci. Výborná je s kořenovou zeleninou, péct se dá i tuřín, batát, petržel…

Děti

Takto upravenou zeleninu bych dala dítěti asi od 2 let. Záleží jak se stravuje. Pokud jí vše, klidně ji můžete dát dříve.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Ta jídla jsou VYNIKAJÍCÍ (Ivana)

Ivana: Hezký den, musím říct, že jsem obědy a...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

S manželem jsme zhubli, máme více energie a přidaly se i dospvívající dcery (Eliška)

Eliška: Připojuji se k děkovným reakcím. Kurz je krásně...

Zlepšily se mi vlasy, nehty i kůže (Lidka)

Lidka: Kila dole jsou super, ale víc se mi...

Behám ako rybička, kila idú dole (Marta)

Marta: Milá Evička, deň po dni varím podľa Jíme...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Všímám si na sobě spousty pozitivních změn (Eva)

Eva: Váha a míry stabilní, ale kdybych ty předchozí...
  1. Dobrý den,
    prosím Vás, je zdravá zelenina Ačokča? Mamka ji vypěstovala na zahradě, máme jí hodně a nevím co s tím. Kdyby byla v rámci jíme jinak OK, tak bych ji zkusila zkvasit. Díky moc za rady. Poklidnou neděli přeje Siska

  2. Do pečené zeleniny přidávám ještě pórek a nedávám tam vodu. Mám ji ráda jen tak
    s domácí sojanézou (tofunézou). Nebo ji zamíchám přímo do obiloviny a vznikne salát.

  3. Právě jsem šoupla zeleninu do trouby, tak jsem zvědavá :o) Ale je to přesně něco takového, na co jsem asi měla chuť

  4. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNová inspirace
Další článekAdventní půst