Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Špenátový porridge

Uvařeno
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro

Velmi rychlý a sytý pokrm pro milovníky špenátu. Pokud máte úrodu špenátu, vyzkoušejte tuto netradiční kaši a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
1-2 porce
  • 50 g celozrnných špaldových vloček
  • olej
  • pórek
  • slunečnicová semínka
  • dýňová semínka
  • lískové oříšky
  • sůl
  • čerstvý listový špenát
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • citrónová šťáva
  • tempeh

Změna jídelníčku přinesla změny, které jsme nečekali a kdyby nám je někdo předem líčil, ani bychom mu nevěřili. Ono t...

Jak připravit špaldovou kaši se špenátem

  1. Špaldové vločky namočte na cca 1 hodinu do vody.
  2. Na pánev nalijte olej, přidejte nakrájený pórek, slunečnicová a dýňová semínka, lískové ořechy a lehce orestujte.
  3. Přidejte vločky, podlijte je trochou vody, osolte a promíchejte. Vařte několik minut.
  4. Ke konci vaření vmíchejte nakrájený špenát. Vařte dalších pár minut na mírném ohni.
  5. Na další pánvi rozpalte olej a přidejte rozdrobený tempeh, osolte a osmahněte, aby byl křupavý.
  6. Jakmile je kaše uvařená, přidejte citrónovou šťávu a lahůdkové droždí. Promíchejte a posypejte křupavým tempehem.

Praktické

  • Špenát, pokud je mladý a čerstvý, přidejte opravdu až ke konci. Nemá smysl ho zbytečně dlouho vařit.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové vločky.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.)

Obměna

  • Místo špaldových můžete použít jakékoliv vločky.
  • Přidejte jakákoliv semínka nebo ořechy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme celé lískové oříšky a semínka, kvůli možnému vdechnutí.

PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?

Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborný!!! Děkujeme!

Světlana
13. 5. 2023

Vločky slijeme než je dáme do pánve.Chápu to správně?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...