- 50 g celozrnných špaldových vloček
- olej
- pórek
- slunečnicová semínka
- dýňová semínka
- lískové oříšky
- sůl
- čerstvý listový špenát
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- citrónová šťáva
- tempeh
Jak připravit špaldovou kaši se špenátem
- Špaldové vločky namočte na cca 1 hodinu do vody.
- Na pánev nalijte olej, přidejte nakrájený pórek, slunečnicová a dýňová semínka, lískové ořechy a lehce orestujte.
- Přidejte vločky, podlijte je trochou vody, osolte a promíchejte. Vařte několik minut.
- Ke konci vaření vmíchejte nakrájený špenát. Vařte dalších pár minut na mírném ohni.
- Na další pánvi rozpalte olej a přidejte rozdrobený tempeh, osolte a osmahněte, aby byl křupavý.
- Jakmile je kaše uvařená, přidejte citrónovou šťávu a lahůdkové droždí. Promíchejte a posypejte křupavým tempehem.
Praktické
- Špenát, pokud je mladý a čerstvý, přidejte opravdu až ke konci. Nemá smysl ho zbytečně dlouho vařit.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové vločky.
- Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.)
Obměna
- Místo špaldových můžete použít jakékoliv vločky.
- Přidejte jakákoliv semínka nebo ořechy.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme celé lískové oříšky a semínka, kvůli možnému vdechnutí.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Výborný!!! Děkujeme!
Vločky slijeme než je dáme do pánve.Chápu to správně?