Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Rychlé knedlíky z ovesných vloček
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
sezóna podzim
Když nemáte po ruce žádnou hotovou obilovinu, když je návštěva za dveřmi a chybí příloha, vždycky je ještě čas udělat velmi rychlý knedlík z ovesných vloček. Opět nebudete potřebovat vejce ani mléko a bude to raz dva.
Ingredience
pro 4 osoby
1,5 hrnku jemných ovesných vloček (obyčejné je lepší pomlít na menší kusy mixérem)
Kvůli zánětu štítné žlázy se mi po třetím porodu nedařilo zhubnout posledních pár kil z 30, které jsem v těhotenství ...
Ingredience
pro 4 osoby
1,5 hrnku jemných ovesných vloček (obyčejné je lepší pomlít na menší kusy mixérem)
trochu vroucí vody na spaření
sůl
cca 4 lžíce burizonů (nemusí být)
cca 5 lžic pohankové mouky
Jak připravit vločkové knedlíky
Do misky vsypeme ovesné vločky.
Spaříme je vroucí vodou jen tolik, aby nasákly vodou, ale voda nebyla v krajích vidět.
Na vrch nasypeme vrstvičku burizonů, zaprášíme po celé misce pohankovou moukou a posolíme.
Mezitím už se voda prosákla do všech vrstev a můžeme rukama vypracovat tuhé těsto.
Tvarujeme koule, kuličky nebo válečky.
Ty vhazujeme do osolené vroucí vody a vytahujeme, když plavou cca 5 – 10 minut na povrchu.
Doba varu záleží od velikosti knedlíků a síly vašeho sporáku.
Než získáte praxi, stačí jeden zkusmo vytáhnout, rozkrojit a podívat se, zda je prostředek ještě syrový či nikoli.
Praktické
Burizony mají za úkol knedlíky “odlehčit”, ale můžete je bez obav vynechat.
Počítejte, že ať s burizony nebo bez budou knedlíky hutnější oproti moučným. Nám to vyhovuje, stačí dva a jsme sytí.
Utrhne-li se vám ruka s vodou, budete muset přidat více mouky, aby vločky držely pohromadě. Jinak moukou stačí vločky skutečně jen zaprášit.
Knedlíky můžete skladovat i den dva a před podáváním je nahřát na pařáčku. Pokud děláte velké šišky, rozhodně se vám budou lépe porcovat na klasické knedlíkové plátky až po vychladnutí. Osobně to dělám tak, že knedlíky na přímou konzumaci dělám malé jednoporcové a přebytky zpracovávám do šišek, skladuji v lednici a před podáváním snadno naporcuji na tenké plátky, napařím a podávám k jídlu.
Kombinujeme
Knedlíky samy o sobě nemají nějak extra výraznou chuť, proto doporučujeme kombinovat s výrazně upravenou zeleninou či luštěninou a určitě raději s omáčkou než s další “suchou” hromádkou.
Děti
Knedlíky jsou vhodné pro děti od 1 roku, pouze ubereme na soli.
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh
Dnes poprvé s burizony a jsem nadšená! V mém podání najednou o level lepší knedlíky 🤩. Tmavé jsou po celozrnné pohankové mouce a ještě jsem přidala lněné semínko a černuchu 🙂… Měli jsme s cizrnovými karbanátky, omáčkou z kořenové zeleniny ala svíčková, batát v páře a zelenina. Mňam! 💗
Moc děkuji za excelentní recept. Knedlíky dělám vždy z dvojité dávky, protože se po nich hned zapráší. Pokaždé se povedly. Dělám i na sladko, jen do směsi přidám kakao 😊
Ukázat další komentáře
Ingredience
pro 4 osoby
1,5 hrnku jemných ovesných vloček (obyčejné je lepší pomlít na menší kusy mixérem)
Komentáře
Dnes poprvé s burizony a jsem nadšená! V mém podání najednou o level lepší knedlíky 🤩. Tmavé jsou po celozrnné pohankové mouce a ještě jsem přidala lněné semínko a černuchu 🙂… Měli jsme s cizrnovými karbanátky, omáčkou z kořenové zeleniny ala svíčková, batát v páře a zelenina. Mňam! 💗
Moc děkuji za excelentní recept. Knedlíky dělám vždy z dvojité dávky, protože se po nich hned zapráší. Pokaždé se povedly. Dělám i na sladko, jen do směsi přidám kakao 😊