Ingredience

Na těsto:

  • 200 g pohankové mouky
  • 100 g rýžové mouky
  • 4 lžíce rýžového kvásku
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • 2 lžíce rýžového oleje
  • lžíce namleté skořice
  • špetka soli
  • švestky

Na drobenku:

  • malý hrnek bezlepkových ovesných vloček
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • rýžový olej
  • rýžový sirup

Postup

  1. Smícháme ingredience na těsto a přidáme vlažnou vodu tak, aby nám vznikla hustší kaše.
  2. Těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech, přidáme půlené švestky a necháme zhruba 3,5 h kvasit.
  3. Vytvoříme si drobenku – množství oleje a sirupu volte podle chuti a konzistence, drobenka by se měla sypat.
  4. Drobenkou posypeme koláč a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 40 minut (kontrolujeme špejlí).

Praktické

Obměna

  • Pokud nedržíte striktní bezlepkovou dietu, můžete použít i lepkový kvásek.
  • Švestky můžete vyměnit za jiné ovoce – rybíz, jahody, maliny, meruňky aj.

Děti

  • Tento koláč je vhodný pro děti od 2 let. Pokud jsou ale zvyklé jíst sladké nebo pečivo, můžete je dát i dříve.

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekV Chorvatsku s Cikrytovými
Další článekMirabelkový nákyp