Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Pečené batáty a řepa s tofu sýrem

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

Chuťově skvělá rychlovka, která nejen dobře vypadá, ale také výborně chutná.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 střední batát
  • 1 větší červená řepa
  • olej
  • sůl
  • 200 g uzeného nebo marinovaného tofu
  • na ozdobu: petrželka

Chtěla bych se s vámi podělit o svůj příběh, možná životní zkušenost, která mě naučil...

Postup
  1. Do horké osolené vody dáme vařit neloupanou řepu a batát vcelku.
  2. Batát vyndáme z vody dřív, vaří se asi 25 minut. Ochladíme ho ve studené vodě.
  3. Řepu vaříme déle, celkem asi 50 minut. Po uvaření ji dáme do studené vody vychladnout.
  4. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  5. Nastrouháme si tofu na jemno a nasekáme petrželku.
  6. Batát opatrně oloupeme a nakrájíme na půl centimetrová kolečka.
  7. Řepu oloupeme pomocí prstů a nakrájíme také na půl centimetrové kolečka.
  8. Vymazaný plech poklademe plátky batátu a řepy.
  9. Na kolečka nasypeme rovnoměrně strouhané tofu.
  10. Pečeme v troubě asi 15 minut.
  11. Ozdobíme na závěr petrželkou.

Kombinujeme

Pečenou zeleninu s tofu můžeme podávat jako zeleninovou přílohu ke kterémukoliv jídlu.

Hodí se také jako předkrm nebo pohoštění pro přátele.

Děti

Pečenou zeleninu s tofu můžete podávat dětem od 1,5 roku.

 

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
9. 3. 2021

Testování dalšího receptu, tak jsem rovnou udělal dvojitou dávku, nebyl čas zjišťovat kdo je kdo 😀
Kuskus, posypka gomasio. Batáty i červenou řepu mám rád, tak jsem si tento recept náležitě užíval. Je to hned hotové a poměrně i syté 🙂

Michaela (kovalda)
12. 5. 2017

Jééé, tak už vím, co budeme vařit o víkendu :-)
Díky za skvělý nápad.

Ukázat další komentáře