Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Pečené batáty a řepa s tofu sýrem

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

Chuťově skvělá rychlovka, která nejen dobře vypadá, ale také výborně chutná.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 střední batát
  • 1 větší červená řepa
  • olej
  • sůl
  • 200 g uzeného nebo marinovaného tofu
  • na ozdobu: petrželka

Magdu ke zdravému stravování přivedla její dospělá dcera. Magdě jídlo zachutnalo a jelikož ji trápilo zdraví, rozhodl...

Postup
  1. Do horké osolené vody dáme vařit neloupanou řepu a batát vcelku.
  2. Batát vyndáme z vody dřív, vaří se asi 25 minut. Ochladíme ho ve studené vodě.
  3. Řepu vaříme déle, celkem asi 50 minut. Po uvaření ji dáme do studené vody vychladnout.
  4. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  5. Nastrouháme si tofu na jemno a nasekáme petrželku.
  6. Batát opatrně oloupeme a nakrájíme na půl centimetrová kolečka.
  7. Řepu oloupeme pomocí prstů a nakrájíme také na půl centimetrové kolečka.
  8. Vymazaný plech poklademe plátky batátu a řepy.
  9. Na kolečka nasypeme rovnoměrně strouhané tofu.
  10. Pečeme v troubě asi 15 minut.
  11. Ozdobíme na závěr petrželkou.

Praktické

  • Pečenou zeleninu s tofu můžeme podávat jako zeleninovou přílohu ke kterémukoliv jídlu.
  • Hodí se také jako předkrm nebo pohoštění pro přátele.

Děti

  • Pečenou zeleninu s tofu můžete podávat dětem od 1,5 roku.

 

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
15. 9. 2024

Mnaaaaaaam ♥️ výborná chuťovka , tofu jsem před pečením kápla sojovkou, oooooh dobrota největší
Měli jsme s rizotem
https://www.jimejinak.cz/dynove-rizoto/

Jaroslav Hlávka
9. 3. 2021

Testování dalšího receptu, tak jsem rovnou udělal dvojitou dávku, nebyl čas zjišťovat kdo je kdo 😀
Kuskus, posypka gomasio. Batáty i červenou řepu mám rád, tak jsem si tento recept náležitě užíval. Je to hned hotové a poměrně i syté 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

112
17

4 vymazlené pomazánky z podzimní úrody

Podzim s sebou přináší hojnou úrodu surovin na vaření – dýně, řepy, vlašské ořechy, křen a další dobroty. Pojďte si z nich vyrobit vymazlené podzimní...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

Cuketové sabdží

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...

Podzimní kaše s pečenou zeleninou

Lahodná rýžová kaše s vynikající pečenou zeleninou, která vás potěší a v chladných dnech i příjemně zahřeje. Ideální také jako zdravá snídaně.