Chuťově skvělá rychlovka, která nejen dobře vypadá, ale také výborně chutná.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 střední batát
  • 1 větší červená řepa
  • olej
  • sůl
  • 200 g uzeného nebo marinovaného tofu
  • na ozdobu: petrželka

Postup

  1. Do horké osolené vody dáme vařit neloupanou řepu a batát vcelku.
  2. Batát vyndáme z vody dřív, vaří se asi 25 minut. Ochladíme ho ve studené vodě.
  3. Řepu vaříme déle, celkem asi 50 minut. Po uvaření ji dáme do studené vody vychladnout.
  4. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  5. Nastrouháme si tofu na jemno a nasekáme petrželku.
  6. Batát opatrně oloupeme a nakrájíme na půl centimetrová kolečka.
  7. Řepu oloupeme pomocí prstů a nakrájíme také na půl centimetrové kolečka.
  8. Vymazaný plech poklademe plátky batátu a řepy.
  9. Na kolečka nasypeme rovnoměrně strouhané tofu.
  10. Pečeme v troubě asi 15 minut.
  11. Ozdobíme na závěr petrželkou.

Kombinujeme

Pečenou zeleninu s tofu můžeme podávat jako zeleninovou přílohu ke kterémukoliv jídlu.

Hodí se také jako předkrm nebo pohoštění pro přátele.

Děti

Pečenou zeleninu s tofu můžete podávat dětem od 1,5 roku.

 

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Dostala jsem pochvalu za skvělý krevní obraz (díky JJ stravě)

Hankaj: Včera jsem byla darovat krev a dostala jsem...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPečená dýňová polévka
Další článekFazolový salát nejen na cesty