Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Italské Amuse Bouche

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává se zdarma podle uvážení šéfkuchaře. Termín amuse-bouche nebo amuse-bouches je francouzský a v doslovném překladu znamená “pobavení pro ústa”. Nesmí zasytit, musí být pěkný na pohled a nabídnout náhled techniky, ingrediencí a filozofie kuchaře. Může se skládat z velmi odlišných potravin, ale obvykle jde vždy o vodítko k tomu, co budete jíst u stolu. Samozřejmě si to asi těžko budeme připravovat každý den k obědu, ale pokud čekáte hosty a chcete je mile překvapit nabídněte jim Amuse bouche, pohrajte si s jídlem, pobavíte nejen hosty, ale i sami sebe. Tento malý Amuse bouches by měl vypovídat o italské kuchyně, jak je patrno z použitých ingrediencí.

Ingredience
1 porce

Bára nejí maso už od základní školy. Je to přes 20 let a umíte si představit ten boj s okolím. Časem přestala pít mlé...

Jak připravit rajčátka ála amuse – bouches po italsku

  1. Nejprve si připravte pistáciové máslo. Recept najdete zde.
  2. Nařízněte rajčata a otevřete je jako květ. Lehce posolte a do středu dekorační stříkačkou vstříkněte máslo.
  3. Nasekejte pistácie a posypte jimi rajčata, pokapejte olivovým olejem a ozdobte listy bazalky. Z citrónu vykrojte malinké porce dužiny a položte na rajčata. Propláchněte kapary od soli a pár jich dejte jako dekoraci.

Praktické

  • Je to osvěžující, můžete připravit předem a uchovat v lednici.
  • Snažte se pracovat tak, aby každý amuse bouche vypadal stejně.

Obměna

  • Místo domácího pistáciového másla můžete použít i kupované.
  • Použijte pouze kvalitní olivový olej.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Rýžové krokety

Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám ...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Gujarati Khandvi

Přirozeně bezlepkové indické jídlo bez vajec, mléka je skvělá slaná chuťovka vhodná jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy. Tento recept vám určitě zachu...

Lahodná paštika

Vynikající ořechová paštika, kterou budete mít připravenou během chviličky. Skvělá ke krekrům, na chleba nebo placky. Určitě najde své využití také na svát...

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...