Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává se zdarma podle uvážení šéfkuchaře. Termín amuse-bouche nebo amuse-bouches je francouzský a v doslovném překladu znamená "pobavení pro ústa". Nesmí zasytit, musí být pěkný na pohled a nabídnout náhled techniky, ingrediencí a filozofie kuchaře. Může se skládat z velmi odlišných potravin, ale obvykle jde vždy o vodítko k tomu, co budete jíst u stolu. Samozřejmě si to asi těžko budeme připravovat každý den k obědu, ale pokud čekáte hosty a chcete je mile překvapit nabídněte jim Amuse bouche, pohrajte si s jídlem, pobavíte nejen hosty, ale i sami sebe. Tento malý Amuse bouches by měl vypovídat o italské kuchyně, jak je patrno z použitých ingrediencí.

Ingredience
1 porce

Jak připravit rajčátka ála amuse – bouches po italsku

  1. Nejprve si připravte pistáciové máslo. Recept najdete zde.
  2. Nařízněte rajčata a otevřete je jako květ. Lehce posolte a do středu dekorační stříkačkou vstříkněte máslo.
  3. Nasekejte pistácie a posypte jimi rajčata, pokapejte olivovým olejem a ozdobte listy bazalky. Z citrónu vykrojte malinké porce dužiny a položte na rajčata. Propláchněte kapary od soli a pár jich dejte jako dekoraci.

Praktické

  • Je to osvěžující, můžete připravit předem a uchovat v lednici.
  • Snažte se pracovat tak, aby každý amuse bouche vypadal stejně.

Obměna

  • Místo domácího pistáciového másla můžete použít i kupované.
  • Použijte pouze kvalitní olivový olej.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Méně únavy a čistší pleť (Daniela)

Daniela: Moc Vás zdravím a i já bych ráda...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Aj okolie si všimlo (Eva)

Eva: Srdečne ďakujem, že som mohla absolvovať tento kurz....

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Nemám hlad, nehoní mě mlsná a mám lepší náladu (Renáta)

Renáta: Dobrý den paní Evo, jsem dnes den před...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Shodila jsem 20 kg a únava ustoupila (Hana)

Hana: Chci vám moc poděkovat za tyto stránky, jsou...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Tak jednoduché a tak dobré! (Nada)

Nada: To je dobrota!!! Neměla jsem tolik kedluben, tak...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHydratace jídlem – tajemství mladistvé pokožky
Další článekPikantní kvašené cuketové řezy