Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Italské Amuse Bouche

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává se zdarma podle uvážení šéfkuchaře. Termín amuse-bouche nebo amuse-bouches je francouzský a v doslovném překladu znamená “pobavení pro ústa”. Nesmí zasytit, musí být pěkný na pohled a nabídnout náhled techniky, ingrediencí a filozofie kuchaře. Může se skládat z velmi odlišných potravin, ale obvykle jde vždy o vodítko k tomu, co budete jíst u stolu. Samozřejmě si to asi těžko budeme připravovat každý den k obědu, ale pokud čekáte hosty a chcete je mile překvapit nabídněte jim Amuse bouche, pohrajte si s jídlem, pobavíte nejen hosty, ale i sami sebe. Tento malý Amuse bouches by měl vypovídat o italské kuchyně, jak je patrno z použitých ingrediencí.

Ingredience
1 porce

Od puberty mě provází autoimunitní potíže s trávením a zima byla strašákem, který mě vždycky připravil o hodně sil. T...

Jak připravit rajčátka ála amuse – bouches po italsku

  1. Nejprve si připravte pistáciové máslo. Recept najdete zde.
  2. Nařízněte rajčata a otevřete je jako květ. Lehce posolte a do středu dekorační stříkačkou vstříkněte máslo.
  3. Nasekejte pistácie a posypte jimi rajčata, pokapejte olivovým olejem a ozdobte listy bazalky. Z citrónu vykrojte malinké porce dužiny a položte na rajčata. Propláchněte kapary od soli a pár jich dejte jako dekoraci.

Praktické

  • Je to osvěžující, můžete připravit předem a uchovat v lednici.
  • Snažte se pracovat tak, aby každý amuse bouche vypadal stejně.

Obměna

  • Místo domácího pistáciového másla můžete použít i kupované.
  • Použijte pouze kvalitní olivový olej.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Gujarati Khandvi

Přirozeně bezlepkové indické jídlo bez vajec, mléka je skvělá slaná chuťovka vhodná jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy. Tento recept vám určitě zachu...

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Jáhlové kuličky nejen na párty

Velice rychlý a na přípravu jednoduchý bezlepkový recept na kuličky, které se hodí jakou součást hlavního jídla a nebo jako pohoštění pro návštěvy či finge...

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

Pizza galetky

Máte chuť na pizzu, ale chcete si zachovat zdravý jídelníček? Vyzkoušejte tento recept na oblíbené galetky, tentokrát s letní, rajčatovou náplní a kešu sýr...
klub
2
9

Podzimní dýňové galetky

Tyto dýňové galetky jsou výborné jako rychlé pohoštění, jsou typicky podzimní díky použití dýně. Náplň z ní je opravdu vynikající.