Základní informace
Velmi jednoduchý a super rychlý recept na zdravé a vynikající dýňové rizoto.
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité webináře!
Rezervovat místo zdarma
Ingredience
- 80 g rýže
- 120 g dýně hokaido
- 100 g cibule (nejlépe šalotky)
- 10 g olivového oleje
- 0,5 dcl suchého bílého vína (nemusí být)
- vývar nebo voda
- kousek uzeného tofu
- sůl a pepř dle chuti
- opražený slunečnicová semínka
- čerstvá petrželka
Postup
Dýni si nakrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce olivový olej a na něm zesklovatíme šalotku a ihned zalijeme vínem a necháme ještě s vínem povařit. Mezitím v druhém kastrůlku pozvolna necháme táhnout dýni tak 10-15 minut, abychom z dýně získali takovou pastu. Je možné osolit. K cibulce do hrnce přidáme rýži a promícháme. Přidáme vývar nebo vodu – stejný díl rýže a stejný díl vody, může být o něco více, záleží na typu rýže a jak do sebe vtahuje vodu. Pokud nemáme vývar slaný, nebo používáme vodu, osolíme. Necháme rýži vařit. Mezitím se nám pomalu rozvaří dýně, kterou šťuchadlem na brambory pěkně rozmačkáme, opepříme dle chuti a případně ještě dosolíme. Uvařenou rýži pak přidáme k dýni, prohřejme krátce spolu, zamícháme a odstavíme. Nasekáme si petrželku a přidáme k dýni a rýži, promícháme a můžeme podávat. Na pánvičce si krátce osmahneme uzené tofu, které pak naaranžujeme doprostřed talíře s rizotem na ozdobu. Nakonec posypeme opraženými slunečnicovými semínky.
Praktické rady
Abychom měli kompletní talíř, podáváme s pickles nebo jakoukoliv kvašenou zeleninou.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Mnaaaaaqqm ♥️ dobrota , překvapilo
Měli jsme s platky řepy s tofu sýrem
https://www.jimejinak.cz/pecene-bataty-a-repa-s-tofu-syrem/
Mela jsem jahly s ryzi, misto vina trosku smetany a celkove to chutnalo tak lahodne, az to cloveka matlo, zda to neni sladky pokrm ;-) na posmourne studene odpoledne idealni :-)