- žlutý patizon
- květy cukety
- 200 g celozrnné rýže basmati
- olej
- červená bazalka
- sůl
- špetka šafránu
- tymiánové květy
Jak připravit celozrnnou rýži s patizonem a květy
- Uvařte rýži, jak je uvedeno na obalu.
- Do pánve dejte olej a začněte restovat zelenou část cibule. Nakrájejte patizon (nebo cukety) na kousky a přidejte k jarní cibulce.
- Nakrájejte cuketové květy a když je patizon již dobře uvařený, přidejte je.
- Když je rýže skoro připravena, rozpusťte sáček šafránu a smíchejte jej s rýží. Přidejte vařenou rýži k zelenině a dobře promíchejte. Ochutnejte a osolte.
- Roztrhejte lístky bazalky, přidejte květy tymiánu a posypte jimi pokrm.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Když začínají kvést cukety, dýně a patizony, dopřejeme si i květy. V Itálii se květy cuket obalují v těstíčku a smaží. Je to velká pochoutka, ale popravdě se snažím smažit co nejméně. I tak si květy na talíř s radostí dáme.
Obměna
- Můžete použít klasickou zelenou bazalku.
- Místo patizonu se dá klidně použít cuketa.
- Můžete použít jakoukoliv rýži.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář