basmati
Řepa na fenyklu
V tomto krásně červeném receptu najdete spoustu chutí nejen díky použitému koření, ale i díky omáčce Teryiaki, která v žádném případě nesmí chybět.
Chilli z černých bobů
Chutné a velmi výživné jídlo díky černým bobům, které mají vysoký obsah bílkovin. Díky koření si určitě pochutnáte a ještě získáte polovinu doporučené denní...
Citrónové rizoto
Chutné a levné jídlo připravené z jednoduchých surovin, ideální například jako rychlá večeře nebo součást kompletního talíře.
Libanonská hustá polévka s rýží
Rychlá a velice chutná netradiční polévka, se kterou budete mít jistě obrovský úspěch. Opravdu stojí za to si jí připravit. Podává se jako hlavní...
Alú rajma
V klasickém indickém Alú jsou brambory. My máme úrodu topinambur, patizonů a dýní, takže jsem připravila svoji verzi. Pokrm sklidil velké ovace a indickou...
Tofu Katsu Curry
Křupavé tofu a krémové kari, skvělý lehký oběd nebo večeře. Na tomto jídle si jistě pochutnají i ti, kteří zatím nemají tofu příliš v...
Tofu v krustě s kokosovou rýží (bez lepku)
Pokud milujete tofu a nebo se mu teprve snažíte přijít na chuť, tento bezlepkový recept je pro vás jak dělaný. Je i poměrně rychlý,...
Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou
Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné ... Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.
Rajma masala – kari z červených fazolí
Rajma masala je vynikající recept z indické kuchyně. Jedná se o kari z fazolí červená ledvina a je jedním z nejběžnějších a nejoblíbenějších kari...
Plněné cukety – s rýží basmati a jedlými květy
Cuketová sezona začíná, máme pro vás další nápad, co se s nimi dá dělat. Naplňte je! Je to rychlé a lehké jídlo.
Rajma masala z červených fazolí
Na přípravu luxusního hlavního jídla vám bude stačit 30 minut.
Cizrnový guláš s polentou a salátem
Komplet hlavní jídlo za 30 minut a skvěle si pochutnáte. Kam se hrabe česká klasika!
Letní rýžový salát s cizrnou
Marocká kuchyně byla inspirací téhle chuťovky. Perfektní do horkých dní.
Quinoa salát s pečenou zeleninou a cizrnovým dipem
Tohle je naprostá delikatesa, určitě bude chutnat i těm, kdo nejsou zrovna nadšenci do zdravé výživy.
Thajské rýžové nudle se zeleninou
Tenhle pokrm inspirovaný indickou kuchyní bude totiž chutnat i těm, kteří nemají rádi zeleninová jídla. Další skvělá rychlovka!
Zeleninový kuskus s letním salátem
Toto hlavní jídlo je nutričně vyvážené, lehké na trávení, přitom dostatečně syté, abyste při hubnutí neměli hlad. Je to rychlovka, kterou budete mít na...
Zeleninové curry se seitanem
Také milujete tu krémovou chuť kokosového mléko s pikantním nádechem kari? Teď si ji můžete dle našeho videa uvařit i doma a potěšit své...
Hráškové rizoto – ideální jídlo pro celou rodinu
Sezóna hrášku je v plném proudu. Užijte si z něj tohle výborné hráškové rizotko. Ideální, lehký, fit pokrm do teplých letních dní - navíc...
6 nejlepších druhů rýže a jak je použít
Rýže je jednou z nejdůležitějších potravin na světě. Je totiž snadno stravitelná, bohatá na energii, bílkoviny a další živiny. Taky patříte mezi ty, kteří používají...
Jak začít s obilovinami
Chcete zařadit celozrnné obiloviny do jídelníčku, ale nevíte, jak na to? V tomto článku na to půjdeme krok po kroku. Naučíme se, jak s...
Indický salát
Lehký a lahodný restovaný rýžový salát s kurkumou a zeleninou inspirovaný Indií. Výborný je podávaný jak teplý, tak i studený. Dokonalý je díky posypce...
Smažená kurkumová rýže s tofu
Tuto vietnamskou specialitu miluje celý svět. Pojďte si ji uvařit doma zdravě - bez vajec. Je to výborná rychlovka!
Celozrnná rýže
Celozrnná rýže je léčivá a na vitamíny a minerály bohatá obilovina. Obsahuje oproti bílé, obroušené rýži až čtyřnásobně více vlákniny. Rovněž má třikrát tolik vitamínů B6...
Rýže Basmati se slunečnicovým semínkem
Rýže Basmati je lahodná odrůda rýže, která je skvělá jak celozrnná, ale i loupaná, tzv. bílá. Doporučujeme přidat k rýži ještě slunečnicové semínko, které...
Bezlepkové dýňové palačinky z celé rýže
V postním období, kdy se snažíme vyloučit i mouku se vám bude hodit recept na palačinky, které se dělají z celého zrna. Jediné, na...