Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rýže s hráškem a mátou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro
sezóna léto

Rychlá rýže s čerstvým hráškem. Jednoduchý, banální recept, který je ovšem zároveň bohatý na chutě. Určitě vás nezklame, hrášek a máta je neskutečně výborná kombinace.

Ingredience
  • pórek
  • pažitka
  • čerstvý hrášek
  • čerstvá máta
  • čerstvá petrželka
  • pažitka
  • sůl
  • olej
  • rýže basmati

Jindra Motýl je můj obchodní partner. Vlastně byl. Časopis, který jsme spolu vydávali, jsme prodali, já ze společnost...

Jak připravit rýži s hráškem a mátou

  1. Do pánve nalijte olej, přidejte nakrájený pórek, vyloupaný hrášek, nasekanou mátu a krátce osmahněte. Přidejte trošičku vody, osolte a duste několik minut doměkka.
  2. Uvařte basmati.
  3. Uvařenou rýži vložte do pánve, promíchejte, posypejte pažitkou a petrželkou.

Praktické

  • V tomto receptu nemusíte nic vážit, jděte klidně od oka a řiďte se počtem strávníků.
  • Můžete dát hned na talíř a nebo, pokud máte třeba chuť si pohrát, můžete servírovat i tak jak vidíte na fotkách. Určitě to každého strávníka potěší. Přidala jsem k tomu i trochu hummusu z hrášku.

Obměna

  • Místo rýže se výborně se hodí i quinoa nebo nějaké malé těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej  asůl.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierka, zas sme si pochutnali :-)
Je to niečo jednoduché, nové a pritom určite spetrí náš jedálniček.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Spanakorizo – řecké špenátové rizoto

Dobrůtka inspirovaná řeckou kuchyní. Jednoduché, rychlé a lahodné jídlo. Doufám, že i vy si pochutnáte stejně, jako my.

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Kokosové zelí

Jednoduchý a rychlý recept, vhodný ke každé obilovině i luštěnině, skvělá volba, pokud nemáte moc času na vaření – během pár minut budete mít na stol...