Bezlepková příloha

Dušená mrkev s řasou Nori

Pokud máte rádi dušenou mrkev, pak vyzkoušejte tuto variantu s řasou Nori. Skvěle se hodí k hrachové kaši nebo třeba k sushi či do poké.

Bun dosa

Bun dosa jsou placičky z fermentované rýže dle receptu z jižní Indie. Jsou skvělé například k curry nebo chutney. Jejich příprava vám zabere trošku času, a...

Tahdig – perská rýže

Osvěžte svůj talíř netradiční přílohou z perské kuchyně. Tahdig je jednoduchá příprava rýže s křupavou krustou, která se má vytvořit na dně hrnce.

Goli Idli

Velmi chutné jídlo indické kuchyně, jemné kuličky z rýžové mouky, které jsou skvělé například jako příloha k různým omáčkám.

Akki Ubbu Rotti – bezlepkové indické placky

Měkounké, bezlepkové, indické placky, které nevyžadují mnoho ingrediencí a můžete je použít nejen k indickému kari, ale jakkoliv podle vaší chuti a fantazi...

Bezlepkový kuskus s cuketou

Ras el Hanout – tato směs, původem z Maroka, není ničím jiným než směsí jemného koření. Hlavním rysem tohoto koření je harmonie vůní, vůně skořice, o...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Geomeun kongjorim – sladké korejské fazole

Sladké a zároveň slané, přesně takové jsou tyto fazole, které jsou v Koreji oblíbenou přílohou. Jejich chuť je opravdu skvělá a potěší hlavně ty, co mají r...