Bezlepková příloha

Goli Idli

Velmi chutné jídlo indické kuchyně, jemné kuličky z rýžové mouky, které jsou skvělé například jako příloha k různým omáčkám.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Geomeun kongjorim – sladké korejské fazole

Sladké a zároveň slané, přesně takové jsou tyto fazole, které jsou v Koreji oblíbenou přílohou. Jejich chuť je opravdu skvělá a potěší hlavně ty, co mají r...

Kuri Gohan rýže s kaštany

Kuri Gohan –  kaštanová rýže, japonské jídlo, velmi jednoduché a sezónní.

Heukmi Bap – korejská fialová rýže

Vyzkoušejte tuto netradiční a přesto velice jednoduchou přílohu, kterou si můžete ozvláštnit svůj talíř.

Pečené batátové hromádky

Vyzkoušejte lahodné pečené batátové kroketky, které jsou skvělým doplňkem třeba k salátům nebo jako slaná pochoutka. Tento recept vás jistě potěší jednoduc...

Rýže s cizrnovou trhanicí

Směs rýže a drobenky z cizrnové mouky – netradiční příloha k zelenině a omáčkám. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Rýže s hráškem a mátou

Rychlá rýže s čerstvým hráškem. Jednoduchý, banální recept, který je ovšem zároveň bohatý na chutě. Určitě vás nezklame, hrášek a máta je neskutečně výborn...

Dušená mrkev s řasou Nori

Pokud máte rádi dušenou mrkev, pak vyzkoušejte tuto variantu s řasou Nori. Skvěle se hodí k hrachové kaši nebo třeba k sushi či do poké.

Bun dosa

Bun dosa jsou placičky z fermentované rýže dle receptu z jižní Indie. Jsou skvělé například k curry nebo chutney. Jejich příprava vám zabere trošku času, a...

Tahdig – perská rýže

Osvěžte svůj talíř netradiční přílohou z perské kuchyně. Tahdig je jednoduchá příprava rýže s křupavou krustou, která se má vytvořit na dně hrnce.