- 1 lžíce černé rýže nerone
- 160 g celozrnné rýže baldo
- voda
- sůl
Jak připravit korejskou fialovou rýži
- Vařte společně obě rýže po dobu podle použité odrůdy.
- Po uvaření osolte, promíchejte a podle potřeby použijte ve vašich receptech.
Praktické
- Moje verze receptu se liší tím, že jsem použila italskou rýži baldo. Vaří se stejně dlouho, jako ta černá a proto tato volba.
Obměna
- Černá lepkavá rýže se také nazývá černá sladká rýže a při vaření má lepkavější konzistenci a má mírně sladší chuť než běžná černá rýže. Takže pokud se vám podaří koupit korejskou černou rýži, určitě jí použijte. I efekt fialové barvy bude mnohem lepší, protože budete moci použít bílou kulatou rýži.
Pro zajímavost
- Korejská fialová rýže je, když se černá rýže vaří s bílou, což má za následek celkově fialovou barvu a tak ji mnozí nazývají „fialová rýže“.
- Černá rýže byla ve starých asijských kulturách velmi vzácná, ale vyhledávaná pro její zdravotní přínosy, dokonce dostala název „zakázaná rýže“, protože byla dostupná pouze pro císaře, aby si zajistil zdraví a dlouhověkost a pro všechny ostatní byla zakázána.
- V korejské kuchyni existují dva různé druhy černé rýže. Jednou je černá lepkavá rýže, která se zdá být běžněji používána při vaření s rýží a druhá je nelepivá černá rýže.
Buďte první, kdo napíše komentář