Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Heukmi Bap – korejská fialová rýže

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Vyzkoušejte tuto netradiční a přesto velice jednoduchou přílohu, kterou si můžete ozvláštnit svůj talíř.

Ingredience
  • 1 lžíce černé rýže nerone
  • 160 g celozrnné rýže baldo
  • voda
  • sůl

Na podzim jsem prošla vaším kurzem Vánoce jinak a od té doby se mi změnily jak moje stravovací návyky, tak moje jídlo...

Jak připravit korejskou fialovou rýži

  1. Vařte společně obě rýže po dobu podle použité odrůdy.
  2. Po uvaření osolte, promíchejte a podle potřeby použijte ve vašich receptech.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Moje verze receptu se liší tím, že jsem použila italskou rýži baldo. Vaří se stejně dlouho, jako ta černá a proto tato volba.

    Obměna

    • Černá lepkavá rýže se také nazývá černá sladká rýže a při vaření má lepkavější konzistenci a má mírně sladší chuť než běžná černá rýže. Takže pokud se vám podaří koupit korejskou černou rýži, určitě jí použijte. I efekt fialové barvy bude mnohem lepší, protože budete moci použít bílou kulatou rýži.

      Pro zajímavost

      • Korejská fialová rýže je, když se černá rýže vaří s bílou, což má za následek celkově fialovou barvu a tak ji mnozí nazývají „fialová rýže“.
      • Černá rýže byla ve starých asijských kulturách velmi vzácná, ale vyhledávaná pro její zdravotní přínosy, dokonce dostala název „zakázaná rýže“, protože byla dostupná pouze pro císaře, aby si zajistil zdraví a dlouhověkost a pro všechny ostatní byla zakázána.
      • V korejské kuchyni existují dva různé druhy černé rýže. Jednou je černá lepkavá rýže, která se zdá být běžněji používána při vaření s rýží a druhá je nelepivá černá rýže.

      PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

      Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

      Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

      28 lidí už poděkovalo za článek.

      Buďte první, kdo napíše komentář

      Vyzkoušejte také

      Prasorizo – řecký pórek s rýží

      Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

      Korejské letní jjigae

      Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.

      Bun dosa

      Bun dosa jsou placičky z fermentované rýže dle receptu z jižní Indie. Jsou skvělé například k curry nebo chutney. Jejich příprava vám zabere trošku času, a...

      Korejské žampiony

      Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...

      Korejský Goguma bap

      Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

      Řecká Gemista (plněná zelenina)

      V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...