Jak dostat do sebe, děti nebo partnerů zeleninu? Třeba v této polévce. Je luxusní, krémová, lahodná, levná a rychle hotová! Všichni, kdo ji ode mně ochutnali, vylizují hrnce :-)
Ingredience
na 4 porce
  • 1 střední cuketa
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce kokosové smetany
  • 1 cibule
  • hrst zelených nebo žlutých fazolek
  • na dochucení: sůl, umeocet, jablečný ocet

Jak připravit fazolkovou polévku

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku se solí.
  2. Jakmile je zlatavá, přidáme k ní na kostky nakrájenou cuketu.
  3. Orestujeme, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme do změknutí.
  4. V jiném hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli a vložíme do ní překrájené zelené nebo žluté fazolky.
  5. Vypneme cuketu a směs rozmixujeme dohladka.
  6. Ochutíme octy a smetanou.
  7. Do polévky zamícháme měkké fazolky.
  8. Podáváme.

Praktické

  • Mladou cuketu není třeba loupat. Pokud je cuketa velká nebo už přerostlá, je lepší ji oloupat a vybrat vnitřek (použijeme do vývaru).
  • Tuto polévku můžete použít i jako omáčku, například spolu s knedlíky, polentou, uvařenými těstovinami nebo jinými obilovinami a karbanátky nebo uzeným tofu/tempehem.
  • Pokud polévku podáváte dětem nebo partnerům, nebojte se přidat více smetany, aby nebyla “tolik zelená”. 🙂

Obměna

  • Polévku můžete různě ochutit – použít bylinky, sušené bylinky, koření, česnek aj.
  • Místo kokosové smetany můžete použít sojovou, rýžovou nebo domácí mandlovou či ovesnou smetanu.

Děti

  • Tato polévka je vhodná pro děti od 1 roku, ale omezte sůl a dochucovadla.

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...
  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak zdravě zařadit rajčata, papriky a lilky do stravy. Inspirujte se našimi předky!
Další článekNejlepší a nejjednodušší způsob, jak nakrájet meloun