- 3-4 lžíce vařené cizrny
- 1 mrkev
- 1/2 hrnku růžiček brokolice
- 1 menší červená cibule
- pórek
- olej
- 1 lžička garam masaly
- 500 ml zeleninového vývaru/vody
- 1 lžička tamari
- 1-2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce arašídového másla
- petrželka a arašídy na ozdobu
Jak připravit rychlý oběd či večeři z cizrny
- Zeleninu očistíme a nakrájíme.
- V hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibuli.
- Po chvíli přidáme i mrkev a zasypeme garam masalou.
- Vše zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme tamari, také citrónovou šťávu a vaříme cca 10 minut.
- Poté přihodíme brokolici a pórek a vmícháme arašídové máslo a omáčku vaříme do zhoustnutí.
Praktické
- Tato omáčka se skvěle hodí třeba k rýži, ale i k plackám.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari nam
Obměna
- Zeleninu volte dle chuti i zásob.
- Místo arašídového másla bude skvělé i kešu máslo.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
U nás místo brokolice špenát. Manžel se ani neshanel po mase a děti 7 a 9 si šli přidat 👍
Dneska uvařeno a chutnalo nám to. Zas trochu změna a něco jiného. Děkuji za recept.