- tofu
- vařená cizrna
- šťáva ze 2 pomerančů
- šťáva z půlky citrónu
- olej
- gochugaru (chilli na kimchi)
- 1 lžíce tamari
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 polévková lžíce mirinu
- sůl
- rýže basmati
- kokosové plátky
- černá sezamová semínka
- kešu oříšky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- voda
- čerstvá petrželka
Jak připravit glazovanou cizrnu s pomerančovou šťávou
- V misce smíchejte citrusové šťávy, rýžový ocet, tamari, gochugaru, mirin a dobře promíchejte.
- Připravenou směs dejte na pánev, přiveďte k varu a rukama do omáčky rozdrobte tofu. Vařte 3 minuty a přidejte uvařenou cizrnu.
- Škrob rozpusťte v troše vody a vlijte do pánve, promíchejte a vařte, dokud omáčka nezíská lesklou a hustou konzistenci.
- Uvařte rýži.
- Opečte kešu, sezamová semínka a kokosové vločky na suché pánvi.
- Rýži naservírujte na talíře, přidejte glazovanou cizrnu a posypte kokosem, petrželkou, sezamovými semínky a kešu.
Praktické
- Pokud máte uvařenou cizrnu, ostatní příprava je velmi rychlá.
- Množství ingrediencí si upravte podle počtu strávníků.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a místo tamari hrachovou omáčku. Tofu můžete zcela vynechat.
- Pokud nemáte sladké pomeranče, oslaďte sladem nebo sirupem.
- Toto jídlo je sváteční, obecně se vyhýbáme kombinaci obilí a ovoce ze zdravotních důvodů. Pokud jsme zdraví, jednou za čas si to můžeme dopřát, ale ne pravidelně.
Obměna
- Můžete podávat s jakoukoliv obilovinou.
Děti
- Pikantní, kořeněné jídlo nevhodné pro děti.
PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!
Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Buďte první, kdo napíše komentář