Bez cukru, bez vajec, bez mléka, bez lepku, ale rozhodně ne bez chuti! Takové jsou tyto snadné a rychlé nepečené kuličky. Energii vám dodají také díky obsahu matcha čaje, který není jen na pití, ale můžeme ho využít i jako přísadu do sladkých i slaných jídel, dezertů, krémů a podobně. 

Ingredience
  • 200 g uvařených adzuki fazolí
  • sušené meruňky nesířené
  • rozinky
  • lískové ořechy
  • kešu ořechy
  • kvalitní kakao
  • hořká čokoláda
  • strouhaný kokos
  • matcha čaj
  • špetka soli

Jak připravit nepečené adzuki kuličky

  1. Večer dejte adzuki do vody a nechte je namáčet celou noc, poté je uvařte (rychlejší je v tlakovém hrnci). Musí být velmi měkké.
  2. Vložte do mixéru uvařené adzuki, rozinky, meruňky, lískové ořechy, kešu, špetku soli a trošku kakaa. Rozmixujte nahrubo, ne úplně na kaši.
  3. Ze vzniklé hmoty tvořte kuličky. Rozpusťte čokoládu v malém množství vody. Namáčejte kuličky do čokolády. Kokos rozdělte na polovinu. Jednu nechte bílou, druhou obarvěte čajem matcha. Posypte kuličky takto připraveným kokosem. Nechte v lednici ztuhnout.

Praktické

  • Kuličky můžete servírovat v malých papírových košíčcích.
  • Pokud máte fazole uvařené předem, budete mít tento dezert hotový během chvilky.

Obměna

  • Můžete použít i jiné druhy sušeného ovoce.
  • Také posypku můžete obměňovat podle vaší chuti a fantazie.

Děti

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Naučila jsem se většinu surovin spotřebovat (Marcela)

Marcela: Tak loni jsem se naučila pesto, teď budu...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Všichni mi říkají, že jsem nějaká mladá babička – díky JJ mládnu :-)

Vlaty: Cítím se úplně super, mám dole asi 6kg....

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Hodnoty cholesterolu nejlepší za posledních 10 let (Alena)

Alena: Já se chci pochlubit a poděkovat 😉 Cca...

Už žádná alergie ani pálení žáhy (Dita)

Dita: Ahoj všem, ráda bych s vámi sdílela radost...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Díky Jíme Jinak se cítím rok od roku lépe (Ivana)

Ivana: Uvědomila jsem si, že si sem pro ten...

Jíme vaše jídla s chutí celá rodina včetně mého 86 letého tatínka (Ingrid)

Ingrid: Evi, moc se mi líbil článek o nakupování....

Nádherně jsem si pošmákla a ještě jsem zhubla (Eva)

Eva: Děkuji, Evi, za krásný a velmi výživný rozhovor....
  1. Keď je vynikajúca chuť x-krát vyskúšaná,keď varíte adzuki vo veľkom,keď nečakáte návštevu,ale v chladničke chýba niečo sladké „pre istotu“ a nemáte chuť sa hrať s guličkami..😊_až teraz posielam pozdrav,Vierka

    • Děkuju, jsem ráda, že chutnali. Jak se říká, bez práce nejsou koláče 😉😉😉😉.

  2. V tradiční japonské, čínské kuchyni se konzumují nejčastěji na sladko. Vyrábí se z nich i náplň sladkostí „daifuku“ = velké štěstí. Takže je prověřené, že v rozumné míře a dobrém pokousání se v bříšku nic zlého neděje:*)

  3. Tak jsem recept vyzkousela a je mnamozni;kdyz by cloveka honila ´mlsna nebo rychle pohosteni nejen ze to skvele chutna ale i to pekne vypada Dik za rychlovku na domaci Velikonoce.

    • Krásné Velikonoce i vám a moc díky za komentář, jsem ráda, že jste recept připravila.

    • Žádná luštěnina či obilovina není hodnější, než jiná. Jedná se o dezert, potěšení. Nemáte se přecpat k prasknutí :-)

    • Vy mě to možná nebudete věřit, ale ja tyhle kuličky dělám tak 2x do roka. Dezerty jsou výborné, ale přece jenom se musí konzumovat opravdu vyjímečně. Tak to vidím já, to ovšem neznamená, že to dělám dobře nebo že nějak strádám. Myslím si, že sladká tečna nemusí být po každém obědu každý den. Prostě jen opravdu vyjímka nebo když je něco k oslavě, když se sejdou lidé, svátka atd. Pro mě.

  4. Zobrazit všech 12 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNepečené dýňové dortíky bez lepku a cukru
Další článekDíky změně stravy jsem mámou i po čtyřicítce (Jana, 43 let)