Rychlé, barevné a moc dobré kari z tofu a květáku, které zahřeje, dodá energii a povzbudí.

Ingredience
2 porce
  • kus květáku
  • 1/2 uzeného tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky kari (nepálivé)
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • kadeřávek/špenát
  • 1-2 lžíce sojové omáčky
  • uvařené jáhly (není nutné)
  • rostlinná smetana (není nutné)
  • sůl

Jak připravit květákové kari s tofu

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a posolíme.
  2. V jiném hrnci si v osolené vodě povaříme květák do změknutí.
  3. K cibulce přidáme na kostičky nakrájené tofu a květák a osmažíme.
  4. Zasypeme kořením, zakapeme sojovou omáčkou a minutu orestujeme a zalijeme vývarem z květáku.
  5. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájený kadeřávek nebo špenát.
  6. Dusíme 2 minuty, aby kadeřávek trošku povolil.
  7. Zalijeme troškou smetany (já použila kokosovou, ale ani není nutné ji přidávat) a zahustíme uvařenými jáhlami.
  8. Vypneme a případně ještě dochutíme dle chuti.

Praktické

  • Pokud bychom chtěli mít kari hustší, ale nechceme přidávat obilovinu, zahustíme škrobem.

Obměna

  • Místo květáku můžete použít brokolici.
  • Místo tofu se hodí i cizrna, tempeh, fazole a jiné luštěniny.
  • Smetanu můžete nahradit za kokosové mléko.
  • Pokud máme rádi, můžeme kari ochutit špetkou vajíčkové soli kala namak.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1 roku, ale šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Ta jídla jsou VYNIKAJÍCÍ (Ivana)

Ivana: Hezký den, musím říct, že jsem obědy a...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Jídlo je chutné, syté, svačiny nepotřebuji (Olga)

Olga: Dobrý den, s vařením žádný problém nemám, naopak...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky :) ), líbí se...

Cítím se skvěle, měla jsem začít už dávno (Pavla)

Pavla: Evi a ostatní, moc děkuji za tyto stránky...

Moje telo krochkalo blahom (Ľubica)

Ľubica: Ahojte, srdečne Vás pozdravujem a želám všetko naj....

Hodnoty cholesterolu nejlepší za posledních 10 let (Alena)

Alena: Já se chci pochlubit a poděkovat 😉 Cca...
  1. Moc jsme si pochutnali , moc velká dobrota , pravda jsem to trosku přehnala s tofu a sojovkou , tak je to trosku tmavě , ale takova mnamkkaaaaaa S ryzí a domácí kvašáčky oh ♥️ Děkujeme JJ

  2. Výborný recept, tak jako všechny, které jsem doposud vyzkoušela. Dala jsem tempeh i cizrnu a nemělo to chybu, moc jsme si pochutnali. Děkuji Vám za Vaše stránky a inspiraci :-)

  3. Chtěla bych moc poděkovat za vaše opravdu skvělé recepty,na které se opravdu těším ,až si je budu vařit. Měla bych prosbu,recepty dostávám přes aplikaci na telefón,šlo by recepty zasílat
    i do emailu? Děkuji moc

    • Díky za milou zprávu, Mileno. Do emailu posíláme jednou za čas výběr toho nejlepšího nebo upozornění na slevy a akce, které domlouváme pro registrované členy a Klubáky. Pokud si k nám přidáte email, tak vám novinky budou chodit, ale kvůli zahlcení neposíláme recepty, protože jich přidáváme každý týden spoustu. Kdo je chce vidět hned po uveřejnění, ten si je, jako vy, nechává posílat na messanger.

  4. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPomazánka z červených fazolí
Další článekKváskový perník