Rychlé, barevné a moc dobré kari z tofu a květáku, které zahřeje, dodá energii a povzbudí.
Ingredience
2 porce
  • kus květáku
  • 1/2 uzeného tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky kari (nepálivé)
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • kadeřávek/špenát
  • 1-2 lžíce sojové omáčky
  • uvařené jáhly (není nutné)
  • rostlinná smetana (není nutné)
  • sůl

Jak připravit květákové kari s tofu

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a posolíme.
  2. V jiném hrnci si v osolené vodě povaříme květák do změknutí.
  3. K cibulce přidáme na kostičky nakrájené tofu a květák a osmažíme.
  4. Zasypeme kořením, zakapeme sojovou omáčkou a minutu orestujeme a zalijeme vývarem z květáku.
  5. Přidáme nakrájený kadeřávek nebo špenát.
  6. Dusíme 2 minuty, aby kadeřávek trošku povolil.
  7. Zalijeme troškou smetany (já použila kokosovou, ale ani není nutné ji přidávat) a zahustíme uvařenými jáhlami.
  8. Vypneme a případně ještě dochutíme dle chuti.

Praktické

  • Pokud bychom chtěli mít kari hustší, ale nechceme přidávat obilovinu, zahustíme škrobem.

Obměna

  • Místo květáku můžete použít brokolici.
  • Místo tofu se hodí i cizrna, tempeh, fazole a jiné luštěniny.
  • Smetanu můžete nahradit za kokosové mléko.
  • Pokud máme rádi, můžeme kari ochutit špetkou vajíčkové soli kala namak.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1 roku, ale šetříme se solí, tukem a kořením. Jídlo můžete vařit společně, ale solit malinko, pro dítě odebrat porci a pro sebe teprve dochutit.

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Chtěla bych moc poděkovat za vaše opravdu skvělé recepty,na které se opravdu těším ,až si je budu vařit. Měla bych prosbu,recepty dostávám přes aplikaci na telefón,šlo by recepty zasílat
    i do emailu? Děkuji moc

    • Díky za milou zprávu, Mileno. Do emailu posíláme jednou za čas výběr toho nejlepšího nebo upozornění na slevy a akce, které domlouváme pro registrované členy a Klubáky. Pokud si k nám přidáte email, tak vám novinky budou chodit, ale kvůli zahlcení neposíláme recepty, protože jich přidáváme každý týden spoustu. Kdo je chce vidět hned po uveřejnění, ten si je, jako vy, nechává posílat na messanger.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPomazánka z červených fazolí
Další článekKváskový perník