Proč si neudělat jarní závitky v chladných měsících? Stačí drobná úprava a máme tu skvělou zimní verzi!

Ingredience
  • rýžový papír
  • nudle mungo vermicelli
  • bílé zelí
  • pórek
  • mrkev
  • sůl
  • paprika
  • olivový olej
  • cizrnová mouka
  • voda
  • bezlepková strouhanka
  • olej na smažení

Jak připravit Jarní závitky v těstíčku

  1. Těstíčko na obalení si připravte klidně několik hodin předem. Těstíčko získáte smícháním cizrnové mouky se solí a vodou. Mělo by mít konzistenci kašičky, ne moc tekuté. Nechte odpočívat v lednici nebo i na lince.
  2. Připravte si nudle – mungo vermicelli, podle pokynů na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a dejte stranou.
  3. Ve woku rychle orestujte na olivovém oleji papriku, mrkev, pórek a zelí nakrájené na nudličky. Nechte zchladnout.
  4. Do hlubokého talíře nalijte hodně teplou vodu a ponořte do ní rýžový papír asi na 20 sekund. Papír hezky rozložte a na střed dejte nudle se zeleninou. Zabalte do rolky. Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete všechnu zeleninu a nudle.
  5. Pak rolky namáčejte v těstíčku a obalte ve strouhance. Smažte do zlatova v rozpáleném oleji a po vyndání nechte okapat od přebytečného oleje. Servírujte s vaší oblíbenou salsou. Nejlepší je typická čínská – doma dělaná sladkokyselá omáčka.

Praktické

  • Takto obalené rolky nenasají olej.
  • I když to vypadá pracně, je to poměrně rychlý recept.
  • Není uvedeno množství ingrediencí, řiďte se podle počtu strávníků.

Obměna

  • Tato náplň je taková klasika, můžete zvolit i jinou zeleninu.
  • Můžete použít jakékoliv nudle. Sojové, rýžové…

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a olej.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Hubnu a přitom nemám pocit, že se v něčem omezuji (Andrea)

Andrea: Jsem v kurzu Hubneme do plavek už dva...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Zůstávám definitivně u tohoto stravování (Olga)

Olga: Dobrý den, co mne napadá na konci kurzu...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Věřím, že to půjde (Olga)

Olga: Zdravím a připojuji se ke všem, co děkují,...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Jíme vaše jídla s chutí celá rodina včetně mého 86 letého tatínka (Ingrid)

Ingrid: Evi, moc se mi líbil článek o nakupování....

Čtvrtý týden a čtyři a půl kila dole (Hanka)

Hanka: Hezký den, mám za sebou čtvrtý týden, krásně...

Zase si tančím a zpívám (Monika)

Monika: Krásná ženo Evo 🌺 Velmi Ti děkuji za...
    • Cizrnovou mouka je v tomto receptu nejlepší řešení. Jinou nemám vyzkoušenou, tak vám neporadim.

  1. Zobrazit všech 16 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPodzimní fantazie s celozrnnou špaldou a žlutou čočkou
Další článekDostala jsem se na svou bývalou váhu, o tom se mi ani nesnilo (Marta)