- hlíva ústřičná
- cca 2 lžíce pohankové mouky
- 2 vrchovaté čajové lžičky cajun směsi
- sůl
- voda
- olej
- strouhanka
Jak připravit pečenou hlívu s cajunským kořením
- Hlívu očistěte a odstraňte nožičky.
- Do mísy nasypte mouku, sůl, cajunskou směs a přidejte vodu. Promíchejte, aby vzniklo vláčné těstíčko.
- Namočte houby v těstíčku a obalte ve strouhance tak, aby dobře přilnula k houbě.
- Pečící papír lehce naolejujte.
- Houby vložte do trouby vyhřáté na cca 190°C. V polovině pečení je otočte, pokapejte olejem, postříkejte lehce vodou a dopečte do zlatova.
- Podávejte s omáčkami, dipy, hořčicí nebo s kimchi.
Praktické
- Těstíčko dělejte podle oka a podle množství hub.
- Recept funguje i v horkovzdušné fritéze.
- Pro tuto přípravu se lépe hodí menší hlavičky hlívy.
- Vodu stříkejte za pomoci rozstřikovače, je to velmi praktické.
Obměna
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
luxusní , díky, neměla jsem to koření , tak jsem dala majoránku tymián, jednu koupenou pálivou směs koření a lahůdkové droždí, moc jsme si pochutnali
Tak,Vierka,opäť chuťovka 👍 Pre tých,ktorí chuť pohánk.múky nemusia a
chcú bezl.obaľovať ideál (cajun ju v dobrom prerazil),oproti hraške lacnejšie,dostupnejšie aj lepšie na trávenie…