- hlíva ústřičná
- cca 2 lžíce pohankové mouky
- 2 vrchovaté čajové lžičky cajun směsi
- sůl
- voda
- olej
- strouhanka
Jak připravit pečenou hlívu s cajunským kořením
- Hlívu očistěte a odstraňte nožičky.
- Do mísy nasypte mouku, sůl, cajunskou směs a přidejte vodu. Promíchejte, aby vzniklo vláčné těstíčko.
- Namočte houby v těstíčku a obalte ve strouhance tak, aby dobře přilnula k houbě.
- Pečící papír lehce naolejujte.
- Houby vložte do trouby vyhřáté na cca 190°C. V polovině pečení je otočte, pokapejte olejem, postříkejte lehce vodou a dopečte do zlatova.
- Podávejte s omáčkami, dipy, hořčicí nebo s kimchi.
Praktické
- Těstíčko dělejte podle oka a podle množství hub.
- Recept funguje i v horkovzdušné fritéze.
- Pro tuto přípravu se lépe hodí menší hlavičky hlívy.
- Vodu stříkejte za pomoci rozstřikovače, je to velmi praktické.
Obměna
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Vynikající recept, rychlovka a chutná skvěle za tepla i na studeno, dávám do oblíbených😍
luxusní , díky, neměla jsem to koření , tak jsem dala majoránku tymián, jednu koupenou pálivou směs koření a lahůdkové droždí, moc jsme si pochutnali