Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cajunská hlíva

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Rychlá zdravá chuťovka pro milovníky hub a pikantních chutí. Křupavé a lehce pikantní hlavičky hlívy jsou vhodné i na oslavy jako finger food.

Ingredience
  • hlíva ústřičná
  • cca 2 lžíce pohankové mouky
  • 2 vrchovaté čajové lžičky cajun směsi
  • sůl
  • voda
  • olej
  • strouhanka

Už od mládí mě trápily různé zdravotní problémy. Pro bolest kyčle jsem mnohdy nemohla ani chodit a lékaři mi zjistili...

Jak připravit pečenou hlívu s cajunským kořením

  1. Hlívu očistěte a odstraňte nožičky.
  2. Do mísy nasypte mouku, sůl, cajunskou směs a přidejte vodu. Promíchejte, aby vzniklo vláčné těstíčko.
  3. Namočte houby v těstíčku a obalte ve strouhance tak, aby dobře přilnula k houbě.
  4. Pečící papír lehce naolejujte.
  5. Houby vložte do trouby vyhřáté na cca 190°C. V polovině pečení je otočte, pokapejte olejem, postříkejte lehce vodou a dopečte do zlatova.
  6. Podávejte s omáčkami, dipy, hořčicí nebo s kimchi.

Praktické

  • Těstíčko dělejte podle oka a podle množství hub.
  • Recept funguje i v horkovzdušné fritéze.
  • Pro tuto přípravu se lépe hodí menší hlavičky hlívy.
  • Vodu stříkejte za pomoci rozstřikovače, je to velmi praktické.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

34 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
17. 4. 2024

Vynikající recept, rychlovka a chutná skvěle za tepla i na studeno, dávám do oblíbených😍

luxusní , díky, neměla jsem to koření , tak jsem dala majoránku tymián, jednu koupenou pálivou směs koření a lahůdkové droždí, moc jsme si pochutnali

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kuličky z quinoy (bezlepkové)

Tyto kuličky můžete použít do teplých pokrmů, místo těch klasických masových. Výborné jsou i vychladlé na různá pohoštění s jakýmkoliv dipem.

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Volské oko jinak

Zpestřete si svůj talíř a zkuste si připravit volské oko ve veganské verzi, tedy bez vajec. Pohrajte si v kuchyni, vaření je i zábava.