- hlíva ústřičná
- cca 2 lžíce pohankové mouky
- 2 vrchovaté čajové lžičky cajun směsi
- sůl
- voda
- olej
- strouhanka
Jak připravit pečenou hlívu s cajunským kořením
- Hlívu očistěte a odstraňte nožičky.
- Do mísy nasypte mouku, sůl, cajunskou směs a přidejte vodu. Promíchejte, aby vzniklo vláčné těstíčko.
- Namočte houby v těstíčku a obalte ve strouhance tak, aby dobře přilnula k houbě.
- Pečící papír lehce naolejujte.
- Houby vložte do trouby vyhřáté na cca 190°C. V polovině pečení je otočte, pokapejte olejem, postříkejte lehce vodou a dopečte do zlatova.
- Podávejte s omáčkami, dipy, hořčicí nebo s kimchi.
Praktické
- Těstíčko dělejte podle oka a podle množství hub.
- Recept funguje i v horkovzdušné fritéze.
- Pro tuto přípravu se lépe hodí menší hlavičky hlívy.
- Vodu stříkejte za pomoci rozstřikovače, je to velmi praktické.
Obměna
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Tak,Vierka,opäť chuťovka 👍 Pre tých,ktorí chuť pohánk.múky nemusia a
chcú bezl.obaľovať ideál (cajun ju v dobrom prerazil),oproti hraške lacnejšie,dostupnejšie aj lepšie na trávenie…
Výborná úprava hlívy,udělám znovu 👌 to koření je super 😋👌 díky moc 🙂