Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cajunská hlíva

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Rychlá zdravá chuťovka pro milovníky hub a pikantních chutí. Křupavé a lehce pikantní hlavičky hlívy jsou vhodné i na oslavy jako finger food.

Ingredience
  • hlíva ústřičná
  • cca 2 lžíce pohankové mouky
  • 2 vrchovaté čajové lžičky cajun směsi
  • sůl
  • voda
  • olej
  • strouhanka

Chcela som sa zbaviť únavy, mala som oslabenú slinivku, takže reflux a nepríjemný pocit po najedení. Tiež som jedla d...

Jak připravit pečenou hlívu s cajunským kořením

  1. Hlívu očistěte a odstraňte nožičky.
  2. Do mísy nasypte mouku, sůl, cajunskou směs a přidejte vodu. Promíchejte, aby vzniklo vláčné těstíčko.
  3. Namočte houby v těstíčku a obalte ve strouhance tak, aby dobře přilnula k houbě.
  4. Pečící papír lehce naolejujte.
  5. Houby vložte do trouby vyhřáté na cca 190°C. V polovině pečení je otočte, pokapejte olejem, postříkejte lehce vodou a dopečte do zlatova.
  6. Podávejte s omáčkami, dipy, hořčicí nebo s kimchi.

Praktické

  • Těstíčko dělejte podle oka a podle množství hub.
  • Recept funguje i v horkovzdušné fritéze.
  • Pro tuto přípravu se lépe hodí menší hlavičky hlívy.
  • Vodu stříkejte za pomoci rozstřikovače, je to velmi praktické.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.

PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?

Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

24 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
1. 4. 2023

Tak,Vierka,opäť chuťovka 👍 Pre tých,ktorí chuť pohánk.múky nemusia a
chcú bezl.obaľovať ideál (cajun ju v dobrom prerazil),oproti hraške lacnejšie,dostupnejšie aj lepšie na trávenie…

Výborná úprava hlívy,udělám znovu 👌 to koření je super 😋👌 díky moc 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kuličky z quinoy (bezlepkové)

Tyto kuličky můžete použít do teplých pokrmů, místo těch klasických masových. Výborné jsou i vychladlé na různá pohoštění s jakýmkoliv dipem.

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Volské oko jinak

Zpestřete si svůj talíř a zkuste si připravit volské oko ve veganské verzi, tedy bez vajec. Pohrajte si v kuchyni, vaření je i zábava.