- 150 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 30 g slunečnicového oleje
- 75 g rýžového mléka
- špetka soli
- 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
- 130 g rozinek
Jak připravit plněné anglické sušenky Garibaldi
- Rozinky namočte asi na 10 minut do vody. Poté je vymačkejte a v kuchyňském robotu nasekejte nahrubo.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Zbytek ingrediencí smíchejte v míse. Výsledné těsto je měkké, nelepivé a snadno tvarovatelné.
- Těsto rozválejte za pomocí dvou pečících papírů. Moje rozválené těsto mělo rozměry 27×27 cm.
- Rozinky rovnoměrně rozprostřete na jednu polovinu těsta, přikryjte (opět pomocí pečícího papíru) druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a nakrájejte tvar sušenek.
- Pečeme na 200°C cca 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
Praktické
- Doba pečení bude záležet na vaší troubě.
- Pro rozvalování těsta používejte pečící papír, ne mouku na podsypávání.
- Náplň není třeba přislazovat, díky rozinkám je dostatečně sladká.
Obměna
- Můžete vyzkoušet i ze špaldové mouky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
Pro zajímavost
- Byly to oblíbené sušenky Garibaldiho. Když Garibaldi navštívil v roce 1854 Tynemouth, v severovýchodní Angli, na jeho počest a za jeho pomoci skotský výrobce vytvořil tento recept.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
“Mamiii, to je ta nejlepší buchta, co jsi kdy upekla.” Řekly shodně všechny moje 3 dcery. Díky Vierko! 😃
Naprosto úžasný recept… Náplň jsem malinko předělala…ubrala jsem rozinky,dala dvě nastrouhaná s vymačkaná jablíčka, skořici a zahustila 2 lžícemi kešu másla. Úplně jsme měli boule až za ušima.