Veganské pečivo

Dýňový chléb

Vůně dobrého pečení chleba, jako zvuk pomalu tekoucí vody, je nepopsatelnou evokací nevinnosti a radosti. (MFK Fisher)

Bezlepková vánoční “tvarohová” štola

Alternativa na známý vánoční moučník, tentokrát v bezlepkové variantě. Ovoce a oříšky můžete obměňovat dle chuti a zásob.

Semínkové papíry

Tenké křupavé pečivo, které se výborně hodí na oslavy, na párty a nebo občas jako snack.

Dýňové bulky

Rychlé, voňavé měkounké bulky skvělé pro slané pomazánky i sladké marmelády.

Slané Taiyaki

Tento improvizovaný recept, v Japonsku neexistující, se zrodil v mé kuchyni, protože tady se může stát cokoliv. Jednoduchý, kořeněný a lehce pikantní, k po...

Datlový mug cake

Pokud vás chytne mlsná, tento receptík vám možná přijde vhod. Jsou to dvě menší porce tak akorát na uspokojení chuti na sladké mlsání. Dezert je skvělý nap...

Semínkové trojhránky

Křupavé a voňavé trojhránky, které lze chroupat jen tak nebo jako pečivo k omáčkám a krémům.

Sušenky Garibaldi

V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec. 

Bezlepkový semínkový chlebík

Tento bochník je vyroben z přírodní mouky a díky psylliu má opravdu výbornou konzistenci. Bezlepkový, bez kvasnic, bohatý na semínka. Svojí konzistencí a c...

Datlové sušenky bez lepku

Honí vás mlsná? Tak si připravte tyto super rychlé sušenky, které se skvěle hodí k čaji nebo jako svačinka na výlet. Jsou bez lepku, cukru i mléka a k jeji...

Schiacciata plněná řepou

Schiacciata je prakticky nízká focaccia, tato verze je rychlá na přípravu a křupavá, s náplní, kterou si můžete jakkoliv obměnit podle vaší chuti a sezóny....