Jak si vychutnat tempeh? Zkuste ho ve formě šťavnatých "žebírek" servírovaných s lahodnou BBQ omáčkou podle tohoto receptu. Když tempeh předtím ještě ogrilujete, bude to hit!

Ingredience
  • 1 tempeh (natural nebo ochucený)
  • 1/4 hrnku rajčatového protlaku
  • 1/4 hrnku sojové omáčky
  • 1/4 hrnku obilného sirupu
  • 1/4 lžičky kari pasty (nebo trošku chili)
  • 1 lžička mleté cibulky v prášku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 hrnku zeleninového vývaru

Jak připravit žebírka z tempehu

  1. Tempeh nakrájíme na cca 5 cm široké plátky (žebírka) a každý plátek (žebírko) nařežeme jako hřebínek.
  2. V hrnci/pánvičce smícháme všechny ingredience na omáčku kromě tempehu.
  3. Přivedeme k varu a vložíme tempeh.
  4. Snížíme plamen a vaříme až omáčka zhoustne.
  5. V polovině vaření tempeh otočíme.
  6. Podáváme pomazaný zbylou omáčkou.

Praktické

  • Žebírka můžeme podávat například k dušenému zelí a knedlíkům, jáhlové nebo batátové kaši, hranolkům ze zeleniny (např. batátovým), v tortille či jiné placce (místo hamburgeru) nebo salátu (můžeme nakrájet na tenké pásky nebo kostky) atp.
  • Podávejte třeba s tofunézou.
  • Ještě lepšího výsledku dosáhneme, když tempeh před vařením/pečením v marinádě opečeme na olejem pomazané grilovací pánvi s žebrováním. A poté pokračujeme podle postupu v receptu.

Obměna

  • Místo tempehu můžeme použít i tofu nebo seitan.
  • BBQ omáčku můžeme měnit dle chuti.
  • Místo vaření v hrnci/pánvičce můžeme i péct v menším pekáčku nebo pečící nádobě. V létě se dají žebírka grilovat.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

S manželem jsme zhubli, máme více energie a přidaly se i dospvívající dcery (Eliška)

Eliška: Připojuji se k děkovným reakcím. Kurz je krásně...

Hubnu, nemám hlad a jídla chutnají i manželovi (Vlaďka)

Vlaďka: Ahoj Evo, vaření je super. Pro mě je...

Po třech dnech kilo dole a hojí se mi akné (Libuše)

Libuše: Ahoj, dnes začínám čtvrtý den a už se...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Domácí chléb

Dobrý večer, hledám nějaký osvědčený recept na domácí chléb....

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

Obleču konečně věci, které jsem nenosila už 7 let (Iveta)

Iveta: Ze shozených kil mám obrovskou radost, obleču věci,...

A ejhle, ono to funguje (Olga Š.)

Olga Š.: I já jsem za svůj dospělý život...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Zhubla jsem, jsem svěží a ráno vstávám s radostí (Věra)

Věra: Milá Evi, jídla výborná a skvělé recepty. Jsem...

V každém kurzu se naučím něco nového (Marcela)

Marcela: Dobrý den všem, kdo se podílí na těchto...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...
  1. Dnes (16.3), jsem se pokusil o „žebírka“ a mojí první BBQ omáčku 😀
    Indické osvěžující citrónové jáhly, napařená mrkev, pickles, posypka gomasio. Vynikající omáčka, použil jsem tempeh natural a i bez grilování to byla prostě bomba 😀 Indické jáhly krásně vyrovnávají chuť „ostrých“ žebírek.

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSklízejte na své zahradě pinie
Další článekBob po indicku