Jak si vychutnat tempeh? Zkuste ho ve formě šťavnatých "žebírek" servírovaných s lahodnou BBQ omáčkou podle tohoto receptu. Když tempeh předtím ještě ogrilujete, bude to hit!

Ingredience
  • 1 tempeh (natural nebo ochucený)
  • 1/4 hrnku rajčatového protlaku
  • 1/4 hrnku sojové omáčky
  • 1/4 hrnku obilného sirupu
  • 1/4 lžičky kari pasty (nebo trošku chili)
  • 1 lžička mleté cibulky v prášku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 hrnku zeleninového vývaru

Jak připravit žebírka z tempehu

  1. Tempeh nakrájíme na cca 5 cm široké plátky (žebírka) a každý plátek (žebírko) nařežeme jako hřebínek.
  2. V hrnci/pánvičce smícháme všechny ingredience na omáčku kromě tempehu.
  3. Přivedeme k varu a vložíme tempeh.
  4. Snížíme plamen a vaříme až omáčka zhoustne.
  5. V polovině vaření tempeh otočíme.
  6. Podáváme pomazaný zbylou omáčkou.

Praktické

  • Žebírka můžeme podávat například k dušenému zelí a knedlíkům, jáhlové nebo batátové kaši, hranolkům ze zeleniny (např. batátovým), v tortille či jiné placce (místo hamburgeru) nebo salátu (můžeme nakrájet na tenké pásky nebo kostky) atp.
  • Podávejte třeba s tofunézou.
  • Ještě lepšího výsledku dosáhneme, když tempeh před vařením/pečením v marinádě opečeme na olejem pomazané grilovací pánvi s žebrováním. A poté pokračujeme podle postupu v receptu.

Obměna

  • Místo tempehu můžeme použít i tofu nebo seitan.
  • BBQ omáčku můžeme měnit dle chuti.
  • Místo vaření v hrnci/pánvičce můžeme i péct v menším pekáčku nebo pečící nádobě. V létě se dají žebírka grilovat.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Za 16 dní mám v pase o 5 cm míň (Jana)

Jana: Zdravím všechny, dnes je to 16 dní, co...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

Nejdřív jsem byla za exota, ale teď se ke mně přidávají další (Zuzana, 57 let)

Zuzana: Když jsem před lety přestala jíst maso, protože...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Teším sa z každého vydareného jedla (Elen)

Elen: Som už na dôchodku a k tejto super...

Za těch pár korun za kurz jsem dostala nálož informací

Vlasztovka: Přesto, že podle stránek JJ jím už od...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Kalhoty mi padají i zapnuté (Veve)

Veve: Ahoj Evi, dnes jsem tě viděla v pořadu...

První výsledek se dostavil hned druhý den (Kaninska)

Kaninska: Hezký den všem, mám za sebou Hubneme do...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená :-D Kvôli svojím zdravotným...

2kg dole, bez hladovění a s výbornými recepty (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, dnes mám 14. den. Nevydržela jsem...

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekČočkové kari s hráškem z jednoho hrnce
Další článekKokosový pohár s tapioka perličkami