grilování
Chalupářské ražničí bez masa
Pro teplé večery letní večery na chalupě se perfektně hodí ražničí nebo-li špízy. Jednak si skvěle pochutnáte, ale navíc ani neohrozíte vaši postavu do...
Co s naším zdravím dělá hliník
Hliník je téměř všude. Obsahují ho potraviny, kojenecká výživa, deodoranty, léky, nádobí, plechovky, zubní pasty, krémy, voda, tabák nebo alobal. Co se stane, když...
Kompletní průvodce zdravým grilováním bez masa
Máme tu teplo a s ním přichází i grilovací sezóna, která spojuje samé příjemné aktivity - dobrou společnost, čerstvý vzduch a dobré jídlo. A...
Domácí čočkové klobásy
Doba grilování a zahradních party se blíží. Zkuste si na ně připravit domácí, zdravou a bezmasou alternativu klobás a nelamte si hlavu nad složením...
Chřestová sezóna je tu: 9 faktů, které vás překvapí
Chřest je velmi zajímavá zelenina a jeho sezóna je právě v plném proudu. Věděli jste například, že Česko bylo dříve chřestovou velmocí a náš...
BBQ tempeh žebírka (vegan)
Jak si vychutnat tempeh? Zkuste ho ve formě šťavnatých "žebírek" servírovaných s lahodnou BBQ omáčkou podle tohoto receptu. Když tempeh předtím ještě ogrilujete, bude...
Stojíte blízko grilu? Vaše zdraví může být v ohrožení
Že grilované maso zvyšuje riziko vzniku rakoviny a vysokého krevního tlaku je již dlouho známé. Nový výzkum ale naznačuje, že je v ohrožení nejen...
Na co si dát pozor u grilovacího koření
Ke grilování patří téměř neodmyslitelně maso, ovšem při troše snahy si tuto letní kratochvíli užívají i zastánci stravování podle Jíme Jinak. Kolikrát je výsledkem...
Co si dáváme na gril? Sedm grilovacích tyčinek v testu.
Vypadají jako nedodělaný polotovar, ve skutečnosti jde o tepelně opracovaný masný výrobek. Jsou hotové bez práce, ale velká výhra to není. Obsahují grilovací tyčinky...
Grilovaný „steak“ z tempehu
Léto je sezónou grilování a dobrého jídla. Ale co grilovat, když člověk jí jinak? Zkuste třeba právě tento namarinovaný tempeh. Je to skvělá alternativa...
8 způsobů, jak použít sojovou omáčku, které neznáte
Sojová omáčka má mnoho způsobů využití. Kromě klasického dochucování omáček, zeleniny, luštěnin, karbanátků a nákypů ji lze využít ještě mnoha dalšími způsoby. O některých...
3 TOP recepty na zdravé a chutné burgery
Burgery milujeme pro jejich skvělou chuť (a vůbec v nich nemusí být ani maso, ani vejce), rychlou přípravu a variabilitu. Stačí vždy trochu obměnit...
Grilovaný knedlík z polenty
Kukuřice je idální obilovinou na léto a na tyhle horké dny obzvlášť. Pokud už vás omrzela kukuřičná kaše, studená nakrájená polenta i kukuřičné knedlíky,...