Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Pomazánka z pečené řepy

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Pokud máte rádi červenou řepu, tak si tento recept zamilujete. Pečením se zemitá chuť řepy ještě umocní a to dodá pomazánce charakter.

Ingredience
  • 2 střední bulvy červené řepy
  • 50 g kešu
  • 3 lžíce oleje
  • šťáva z 1 citrónu
  • pepř
  • sůl
  • jarní cibulka
  • petrželka
  • 1 lžíce tahini

Na stránky Jíme Jinak som zablúdila prvýkrát vlani v septembri, keď som si v zdravej výžive kúpila niečo, čo som pred...

Jak připravit pomazánku z červené řepy

  1. Namočte kešu na pár hodin do vody.
  2. Řepu oloupejte, nakrájejte na kostičky, osolte, pokapejte olejem a dejte péct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.
  3. Upečenou řepu nechte vychladnout, vložte do mixéru společně s kešu, citrónovou šťávou, opepřete, přidejte olej, tahini a rozmixujte do konzistence, která vám vyhovuje.
  4. Vložte do misky, pokapejte olivovým olejem, posypejte petrželkou a jarní cibulkou.

Praktické

  • Použijte mladé šťavnaté bulvičky řepy, ne staré a suché bulvy.

Obměna

  • Prakticky můžete dochutit čím chcete. Tato pomazánka je jemná z mála ingrediencí, aby vynikla zemitá chuť řepy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
28. 11. 2022

Opravdu vymazlená srdeční záležitost od Vierky 🙂

Kattynka
15. 9. 2021

tak toto je naprostý luxus – Vierko, tohle mi nedělejte, jím ji jen tak lžící na stojáka u ledničky! :-)

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

142
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...
kurz
9

Citronový čirok s čočkou

Když si předem uvaříte čočku a čirok, budete mít jídlo na stole za 5 minut.

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Pesto z černé kapusty

Černá kapusta je klasická zimní zelenina, velmi typická pro Toskánsko. V poslední době se s ní ale můžete setkat i v českých zahradách a obchodech, bývá ča...

Sváteční předkrm z fazolí Cannellini

Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskov...

Teplé pyré na uklidnění

Tento uklidňující, teplý krém je výborný na zahřátí během chladnějších dní, ale skvěle chutná i vychlazený. Skvěle se hodí pro ty, kdo mají oslabený okruh ...