Jana první operaci prodělala v roce 1982. Sem tam pobývala v nemocnici. Vyzkoušela snad všechno, ale bylo to jak na h...
Ingredience
2 střední bulvy červené řepy
50 g kešu
3 lžíce oleje
šťáva z 1 citrónu
pepř
sůl
jarní cibulka
petrželka
1 lžíce tahini
Jak připravit pomazánku z červené řepy
Namočte kešu na pár hodin do vody.
Řepu oloupejte, nakrájejte na kostičky, osolte, pokapejte olejem a dejte péct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.
Upečenou řepu nechte vychladnout, vložte do mixéru společně s kešu, citrónovou šťávou, opepřete, přidejte olej, tahini a rozmixujte do konzistence, která vám vyhovuje.
Vložte do misky, pokapejte olivovým olejem, posypejte petrželkou a jarní cibulkou.
Praktické
Použijte mladé šťavnaté bulvičky řepy, ne staré a suché bulvy.
Obměna
Prakticky můžete dochutit čím chcete. Tato pomazánka je jemná z mála ingrediencí, aby vynikla zemitá chuť řepy.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času.
Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..
2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.
Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...
Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...
Černá kapusta je klasická zimní zelenina, velmi typická pro Toskánsko. V poslední době se s ní ale můžete setkat i v českých zahradách a obchodech, bývá ča...
Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskov...
Tento uklidňující, teplý krém je výborný na zahřátí během chladnějších dní, ale skvěle chutná i vychlazený. Skvěle se hodí pro ty, kdo mají oslabený okruh ...
Komentáře
Opravdu vymazlená srdeční záležitost od Vierky 🙂
tak toto je naprostý luxus – Vierko, tohle mi nedělejte, jím ji jen tak lžící na stojáka u ledničky! :-)