Ingredience
  • 5 větších žampiónů
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • plátek celeru
  • 2 lžičky tahini
  • 1 lžička miso pasty
  • 2 lžičky hořčice
  • sójová omáčka
  • koření
  • olej
  • sůl

Jak připravit zeleninové soté s žampiony

Pečené žampióny

  1. Zapneme troubu na 150°C
  2. Nakrájíme 1 cibuli na jemno a 1 mrkev na jemno nastrouháme
  3. Smícháme nakrájenou cibuli, mrkev, 2 lžičky hořčice, 2 lžičky tahini, 1 lžičku miso pasty, trochu oleje a sójové omáčky, prolisujeme 1 stroužek česneku a zamícháním připravíme marinádu. Případně dokořeníme paprikou.
  4. Žampiónům odlomíme nožky a vydlabeme kloboučky
  5. Do kloboučků naplníme marinádu
  6. Nožky nakrájíme na plátky, potřeme marinádou a přidáme na plech
  7. Vložíme na plech a pečeme cca 20 min

Zeleninové soté

  1. Nakrájíme zbylou cibuli, dostrouháme druhou mrkev, nakrájíme plátek celeru a kousek ledového salátu
  2. Na dno kastrolu dáme trochu oleje
  3. Přidáme vrstvu cibule, mrkve a celeru. (Trochu mrkve a salátu si necháme na ozdobení)
  4. Posolíme, okořeníme a rozdusíme pod pokličkou cca 5-10 minut.
  5. Přidáme ledový salát a trochu vody
  6. Zamícháme
  7. Můžeme zahustit škrobem nebo špaldovou moukou a krátce dovaříme

Praktické

  • Talíř dozdobíme strouhanou mrkví a salátem a můžeme podávat.

Obměna

  • Zeleninu můžeme měnit dle chuti a sezóny. Výborná je třeba dýně, batát aj.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Ahoj,
    výborná nádivka, ujídala jsem ji a říkala jsem si, že by se dala klidně dát na nějakou placku, chléb, nebo tortilu místo pomazánky. Taková rychlovka.
    Já jsem k žampionům uvařila koprovou s bílou fazolí a koule z rýže s jáhlami.
    Dobrota.
    Díky Romane )

    • Jak se večer vrátí, hned mu tvé díky předám, Evi 🙂 Jinak přesně, nádivka se dá dát i do jiných „obalů“, já už to taky nacpala všude možně jinde.

    • Tak vám musím dát zapravdu. Marináda je chuťově výborná. Právě jsem si ji předchystala do žapionů,a pak stačí jen zapéct. Pohanku se slzovkou mám uvařenou v peřinách. Tak ještě hrachovou omáčku .

  2. Zdravím,
    mám otázku k tomuto skvelému receptíku – zeleninové sote v 7 bode je že zahustíme škrobom alebo špaldovou múkou. Ja som si zvykla zahusťovať lahôdkovým tebi droždím je to v poriadku?
    A ešte dakujem, že tu môžem byť s Vami ste faktický skvelé a recepty sú jeden lepší ako druhý. Velmi si to s manželom a dcerou užívame to jedlo je úžasne priam päť hviezdičkové. Som tu s Vámi už 7 týždňov no som z toho viac a viac nadšenejšia, lebo sa aj liečim s týmto jedlom. Hovorím o tomto webe všetkým mojim priatelom a známym a aj dávam kontakt. Tak nás takto sa stravujúcich bude hádam zase o trošku viac. 😀

    • Děkujeme za pochvalu, jsme moc rády, že můžeme tento způsob stravování šířit a vymýšlet nové, zdravé a chuťově výborné recepty.Tebi droždím zahustit lze, ale nepoužívala bych moc často, jen prostě občas na zpestření.

  3. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSvíčková omáčka s dýní
Další článekFestival skončil – posíláme tipy, co dál