Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Veganská krémová polévka z hrášku a brokolice

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro

Uvařte si lahodnou polévku z hrášku a brokolice plnou zeleninové svěžesti a bohaté chuti. Stačí nakrájet, uvařit, rozmixovat a ozdobit petrželkou – hotovo!

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 mrkev
  • hrnek čerstvého hrášku
  • hrnek brokolice
  • 1 polévková lžíce arašídového nebo jiného oříškového másla
  • 1 lžíce miso pasty
  • umeocet
  • sůl
  • na ozdobení: petrželka

Kryštůfek v roce a půl začal trpět na stafylokoka, streptokoka, až skončil na

Jak uvařit polévku z hrášku a brokolice

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mrkev a brokolici nakrájíme na větší kousky a dáme do vařícího se vývaru.
  3. Přidáme vyloupaný hrášek a trochu soli a vaříme asi 15 minut do změknutí zeleniny.
  4. Vypneme oheň, přidáme oříškové máslo a lžíci miso pasty a rozmixujeme pomocí tyčkového mixéru do hladka.
  5. Dochutíme trochou umeocta a ozdobíme zelenou petrželkou.

Praktické

  • Není potřeba krájet na drobné tvary, stejně budeme polévku mixovat.

Děti

  • Pro děti do 1 roku vaříme bez soli, arašídového másla a bez dochucovadel. Miso pasty můžeme dát jen malinké množství (jako hrášek) a použijeme bílé miso.
  • Pro děti od 1,5 roku můžeme polévku uvařit stejně, ale šetříme dochucovadly a solíme jen malinko.

    🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

    Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

    Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

    15 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Michaela
    10. 1. 2025

    Já výborná! Poprvé jsem dávala oříškové máslo do polévky. Je to moc dobré 👍

    👌

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Jemný kopřivový krém s koprem

    Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka  – rychle...

    Polévka z bílého chřestu jinak

    Tradiční chřestová polévka ve zdravé verzi.

    Červená zelňačka s koprem

    Zelňačka z červeného zelí je skvělá a velmi jednoduchá. Když se dobře ochutí a přidá kopr, tak je to hotová delikatesa.

    Osvěžující kuskus

    V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

    Zelený Ramen

    Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

    Ovesný nákyp s adzuki fazolemi

    Jak se venku ochladí, začneme dělat nákypy. Rodina je nadšená ze slavnostního jídla a já efektivně zrecykluji přebytky uvařeného obilí a luštěnin.