Chřest jsem objevila vloni a letos se ho nemohu nabažit.

Ingredience
pro 4 porce

  • svazek zeleného chřestu (půl kila)
  • 3 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rostlinná smetana
  • umeocet
  • olej
  • 2 šalotky
  • sůl
  • na ozdobení: petrželka, gomasio

Jak uvařit chřestovou polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Chřest očistíme a odřízneme zdřevnatělé stonky.
  3. Chřest nakrájíme na větší kusy, šalotku na kostičky.
  4. V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotku a trochu soli a společně chvilku restujeme.
  5. Do hrnce přilijeme ohřátý vývar a přidáme ovesné vločky a chřest a vaříme asi 15 minut.
  6. Vypneme oheň, rozmixujeme pomocí tyčkového mixéru do hladka.
  7. Přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem a můžeme podávat.
  8. Ozdobíme zelenou petrželkou a posypeme gomasiem.

Praktické

  • Zelený chřest se nemusí loupat, stačí odříznout zdřevnatělé konce.
  • Konce se hodí do zeleninového vývaru.
  • Polévku můžete uvařit i z bílého chřestu, ale ten je potřeba oloupat.

Děti

Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, ale šetříme dochucovadly a solíme jen malinko.

    🎅 Zdravé cukroví  a dezerty

    Bez cukru, mléka, vajec a bílé mouky.

    Pojďte si zdravě pochutnat!

    • zdravé Vánoční cukroví
    • ➡ nejoblíbenějších dezerty
    • ➡ 23 videoreceptů + ebook

    Překvapte i náročné mlsaly.

    Zjistěte více

    2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    1. ?? A kdy tam dám ten chřest? Už se šalotkou nebo až s vločkama? Možná to vypadá jako hloupá otázka, ale s chřestem mám nulové zkušenosti…

      • Omlouvám se, ta nejdůležitější ingredience mi vypadla, už je v receptu opraveno, chřest se dává zároveň s vločkami.

    Komentujte
    Vaše jméno

    Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

    Předchozí článekGrilované polentové kostky po indicku
    Další článekKvěty pažitky v kuchyni