4.5
- svazek zeleného chřestu (půl kila)
- 3 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
- 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
- rostlinná smetana
- umeocet
- olej
- 2 šalotky
- sůl
- na ozdobení: petrželka, gomasio
Jak uvařit chřestovou polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Chřest očistíme a odřízneme zdřevnatělé stonky.
- Chřest nakrájíme na větší kusy, šalotku na kostičky.
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotku a trochu soli a společně chvilku restujeme.
- Do hrnce přilijeme ohřátý vývar a přidáme ovesné vločky a chřest a vaříme asi 15 minut.
- Vypneme oheň, rozmixujeme pomocí tyčkového mixéru do hladka.
- Přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem a můžeme podávat.
- Ozdobíme zelenou petrželkou a posypeme gomasiem.
Praktické
- Zelený chřest se nemusí loupat, stačí odříznout zdřevnatělé konce.
- Konce se hodí do zeleninového vývaru.
- Polévku můžete uvařit i z bílého chřestu, ale ten je potřeba oloupat.
Děti
Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, ale šetříme dochucovadly a solíme jen malinko.
PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!
Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Chřest jsem jedl možná jednou v životě, tak vyzkouším lákavě vypadající polévku 😀
Velmi příjemné ranní probuzení v podobě jemné až delikátní polévky vyvážené chuti 😀
Mňam, chřest miluji a tenhle recept je opět super. Moc děkuji 🌸