Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Veganská krémová polévka ze zeleného chřestu

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro

Chřest jsem objevila vloni a letos se ho nemohu nabažit.

Ingredience
pro 4 porce
  • svazek zeleného chřestu (půl kila)
  • 3 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rostlinná smetana
  • umeocet
  • olej
  • 2 šalotky
  • sůl
  • na ozdobení: petrželka, gomasio

Vážné onemocnění a to, že jsem díky lékům přibrala 10 kg, bylo pro mě velkým impulsem ke změně. Díky úpravě jídelníčk...

4.5

  • svazek zeleného chřestu (půl kila)
  • 3 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rostlinná smetana
  • umeocet
  • olej
  • 2 šalotky
  • sůl
  • na ozdobení: petrželka, gomasio

Jak uvařit chřestovou polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Chřest očistíme a odřízneme zdřevnatělé stonky.
  3. Chřest nakrájíme na větší kusy, šalotku na kostičky.
  4. V hrnci rozpálíme olej, přidáme šalotku a trochu soli a společně chvilku restujeme.
  5. Do hrnce přilijeme ohřátý vývar a přidáme ovesné vločky a chřest a vaříme asi 15 minut.
  6. Vypneme oheň, rozmixujeme pomocí tyčkového mixéru do hladka.
  7. Přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem a můžeme podávat.
  8. Ozdobíme zelenou petrželkou a posypeme gomasiem.

Praktické

  • Zelený chřest se nemusí loupat, stačí odříznout zdřevnatělé konce.
  • Konce se hodí do zeleninového vývaru.
  • Polévku můžete uvařit i z bílého chřestu, ale ten je potřeba oloupat.

Děti

Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, ale šetříme dochucovadly a solíme jen malinko.

    PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

    Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

    Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

    Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

    Komentáře

    Jaroslav Hlávka
    16. 5. 2021

    Chřest jsem jedl možná jednou v životě, tak vyzkouším lákavě vypadající polévku 😀
    Velmi příjemné ranní probuzení v podobě jemné až delikátní polévky vyvážené chuti 😀

    Mňam, chřest miluji a tenhle recept je opět super. Moc děkuji 🌸

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Červená zelňačka s koprem

    Zelňačka z červeného zelí je skvělá a velmi jednoduchá. Když se dobře ochutí a přidá kopr, tak je to hotová delikatesa.