Jak připravit těstoviny s omáčkou z fenyklu
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Při slévání vody si trochu vody dáme stranou.
- Bulvu fenyklu rozkrájíme na kousky a česnek na drobno.
- Do hrnce dáme trošku oleje, fenykl s česnekem krátce orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a vaříme do měkka cca 15 minut. V hrnci by nám mělo zůstat cca 250 ml vývaru.
- Obsah hrnce nalijeme do mixéru, přidáme kešu ořechy, špetku fenyklu a mixujeme do hladka. Omáčku dáme do hluboké pánve, přidáme těstoviny, promícháme a dle potřeby naředíme vodou z vaření těstovin. Krátce společně promícháme tak, aby se těstoviny omáčkou obalily.
- Žampiony nakrájíme na plátky, poté rozpálíme na pánvi olej, krátce je orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a krátce podusíme.
- Těstoviny podáváme spolu s žampiony, posypané pistáciemi a natí z fenyklu.
Praktické
- Omáčky je tak akorát, aby se v ní těstoviny obalily.
- Nať z fenyklu schovejte na finální servírování.
- Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).
Obměna
- Pro verzi bez ořechů vynechte pistácie a namísto kešu ořechů použijte ovesnou smetanu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Mám víc omáčky, ale to vůbec nevadí, mňam 😍
Fenykl mám moc ráda, ale příliš nevím jak ho upotřebit v kuchyni. Tohle to je úžasná dobrota. Jen dám příště méně kešu a více fenyklu. Ty houby to posouvají ještě o level výše. Měla jsem doma zbytek bílých fazolí, tak jsem je také k těstovinám přidala. Moc děkuji za báječný recept.