Jak připravit indické řepové kari
- Uvařte řepu doměkka a nakrájejte na klíny. Nechte zatím stranou.
- Jemně umelte kardamom a semínka fenyklu.
- Do mixéru vložte kokos, mletý kardamom a fenykl a přidejte zázvor. Rozmixujte s trochou vody, abyste získali pastu. Nechte stranou.
- Na pánvi rozehřejte kokosový olej a začněte smažit hořčičná semínka. Přidejte jemně nasekanou cibuli, kurkumu, sůl, kari listy a restujte pár minut. Poté do pánve vložte vařenou červenou řepu, promíchejte, přidejte připravenou kokosovou pastu a lehce promíchejte s vodou. Pokračujte ve vaření asi 10 minut.
- Kari nesmí příliš vyschnout, ani nesmí být příliš vodové. Podáváme se lžičkou jogurtu, čerstvou chilli papričkou a nasekanou petrželkou.
Praktické
- Jako příloha je skvělá rýže nebo indické placky.
- Pro verzi bez sóji použít jiný rostlinný jogurt namísto sójového, např. kokosový.
Obměna
- Namísto petrželky můžete použít např. koriandr.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Vierko, kari lístky nějak podrtíš? konečně jsem si toto koření pořídila, tak vyzkouším, ale moc nevím, co s tím..:)
jde to nějak uvařit bez kari, chilli, hořčice a zázvoru? nic z toho kvůli těžké alergii nesmím. a bez fenyklu. :D na fenykl, kopr, koriandr a podobně mi chybí gen.