Dnes jsem po dlouhé době vařila congee – čínskou rýžovou kaši. Je to tradiční čínská snídaně. Ačkoli je to pokrm takřka bez chuti a bez zápachu, je to nesmírně rozšířená záležitost. Asi vědí, proč to dělají. O Congee se dočtete spoustu pozitiv. Je výživná, pomáhá při zažívacích potížích, pomáhá zhubnout, je lehce stravitelná. Protože je bezlepková, mohou ji už i kojenci.
Markétce jsem s ní vloni léčila průjmíčky a zvracení, když kolem nás kroužily rotaviry a všem bylo zle. Za dva dny byl pokoj i bez léků! Já jsem si ji dnes uvařila, abych si mohla udělat pondělní půst. Dodržuji masopust, a tak jsem si včera dala v restauraci jen vegetariánské jídlo. Ale protože to u nás v restauracích bohužel pořád ještě znamená jen smažák, v lepším případě těstoviny se smetanovou omáčkou, tak jsem svoji večeři cítila v žaludku ještě asi 3 hodiny. Za normálních okolnosti si totiž nedávám ani mléko a sýry. Dávno jsem si odvykla na tlaky v břiše a nebylo mi to příjemné.
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!
Rezervovat místo zdarma
Proto jsem si nasadila postní pondělí, aby si střeva mohla odpočinout. A abych nebyla úplně hlady, jím od rána jen tuhle kaši. Nesypu si na ní nic, aby to byl půst, jak se patří. A zatím netrpím. Ba naopak. V břiše lehoučko a teploučko a nápady se ze mě jen sypou. Proto hned sedám k počítači, abych se s vámi o tenhle jednoduchý tip na dietku podělila. Zkuste recept.
PS: Cítíte se pořád unavená a bez energie?
Vstáváte ráno s pocitem, že byste nejraději zůstala v posteli? Co si dobít baterky a postarat konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkněte jak opět získat energii.
Buďte první, kdo napíše komentář