Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Moučníky

Vrstvený koláč bez lepku

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Máte rádi rychlé a jednoduché dezerty z pár surovin? Pak zkuste tento vrstvený koláč. Věřím, že budete příjemně překvapeni.

Ingredience
forma 18 cm
  • 5 menších jablek
  • 1 plná lžíce kukuřičného škrobu
  • rozinky
  • skořice
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 1 hrnek čirokové mouky
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 plné lžíce kokosového oleje

Chci svěřit se svým životním příběhem, abyste pochopili, co muselo mé tělo snést a jak blahodárné a zachraňující účin...

Jak připravit bezlepkový vrstvený koláč s jablky

  1. Vlašské ořechy pomeleme najemno a dáme do mísy. Vmícháme i čirokovou mouku, prášek do pečiva, koření do perníku a dáme zatím stranou.
  2. Nyní nastrouháme jablka nahrubo (i se slupkou). Z jablek vymačkáme trochu šťávy a do ní vmícháme kukuřičný škrob. Vrátíme zpět k jablkům a vmícháme i rozinky, skořici a rýžový sirup.
  3. Na dno formy nasypeme 1/3 sypké směsi, dále navrstvíme polovinu natruhaných jablek jablek, poté zasypeme druhou třetinou sypké směsi, na ni naklademe zbytek jablek a úplně nakonec zbytek sypké směsi. Nakonec rozpustíme kokosový olej, vmícháme javorový sirup a pokapeme vrch koláče.
  4. Koláč pečeme asi 45 minut na 180°C. Krájíme po vychladnutí.

Praktické

  • Použitý hrnek má objem 250 ml.
  • Použitá forma má průměr 18 cm.

Děti

  • Veganský koláč je vhodný pro děti od 2 let. Pokud jsou už ale zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., můžeme jim tuto zdravou svačinu nabídnout již dříve.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

83 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

vypadá krásně.Šlo by i bez škrobu? jsem na protikv.dietě,nesmím kukuřici ani škrob

Tak to je opravdu mooooc velká dobrota.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Podzimní cupcakes bez lepku

Kombinace vláčného korpusu a lahodného krému nikdy nezklame. Proto jsem vytvořila recept na tyto podzimní cupcakes, které obě kritéria splňují. Navíc jsou ...

Ovesné sušenky bez lepku

Ovesné sušenky jsou klasika, se kterou nelze šlápnout vedle. Tento recept je rychlovka a není třeba žádných speciálních ingrediencí.
Dorty
klub
24
7

Makový dortík s jablky a tofu krémem (bez lepku)

Překvapte rodinu tímto dezertem, který je laděný do podzimních chutí a neobsahuje lepek, cukr a ani mléko. Tento dortík je sice trochu pracnější, ale výsle...

Bezlepkový koláč s náplní dvou barev

Tento typ dezertu mám moc ráda, jelikož je úžasně variabilní. Tento recept je bez lepku, živočišných produktů a vynechala jsem i rostlinné máslo a na korpu...

Bezlepkové donuty

Všichni jistě známe klasické smažené donuty, ale tyhle pečené jsou jejich zdravější a přesto výbornou variantou. Jsou bez lepku, cukru, vajec i mléka a na ...

Bezlepkový koláč s polevou

Pokud preferujete spíše rychlé recepty, pak je tento koláček jasná volba. Příprava je jednoduchá a nejsou třeba žádné speciální ingredience.