Do pánve dejte olej a přidejte hořčičná a fenyklová semínka. Jemně orestujte.
Do stejné pánve přidejte na kostičky nakrájenou červenou řepu, uvařené fazole, lehce osolte, posypte paprikou a kajenským pepřem.Přidejte umeocet, promíchejte, podlijte vodou a vařte, dokud řepa nezměkne.
Nakonec přidejte omáčku Teryiaki , promíchejte a vařte další 1 minutu.
Podávejte s uvařenou rýží a vše posypte čerstvou petrželkou.
Praktické
Nerozvařte řepu. Délka vaření se zkrátí, pokud řepu nakrájíte na malé kostičky.
Nezapomeňte na umeocet, který umocní červenou barvu řepy.
Obměna
Můžete použít jakékoliv jiné fazole.
Místo rýže můžete podávat s jakoukoliv obilovinou.
Děti
Pikantní kořeněné jídlo nevhodné pro děti.
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času.
Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..
1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.
Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...
Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...
Podzimní duet je přirozeně bezlepkový, jednoduchý, rychlý a oku lahodící recept. Recept je obměnitelný a není nutné nic vážit. Pohrajte si s barvami, ochut...
Komentáře
Další skvělý recept od Viery!
Jednoduchá, rychlá dobrota pro milovníky řepy a to já jsem :) Díky..