Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Pikantní červený talíř

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Ingredience
1 porce
    • 1 malá červená cibule
    • celozrnná červená rýže
    • 1 červená řepa
    • hrst červeného hlávkového zelí
    • 1 polévková lžíce rozinek
    • kmín
    • černucha setá (černý kmín)
    • černé hořčičné semínko
    • kajenský pepř
    • olivový olej
    • umeocet
    • červené radicchio (čekanka)
    • čerstvá petrželka

S příchodem podzimu jsem se vždycky potýkala s atopickým ekzémem, ale tentokrát to bylo díky změně jídelníčku jinak. ...

Jak připravit pikantní červenou zeleninovou směs

  1. Rýži uvaříme a po uvaření lehce osolíme a dochutíme extra panenským olivovým olejem.
  2. Zatímco se rýže vaří, nakrájíme řepu, cibuli na kostičky a nasekáme červené zelí.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme koření, rozinky, kajenský pepř, nakrájenou zeleninu a orestujeme doměkka. Přidáme umeocet a trochu vody. Vaříme několik minut, dokud není vše měkké, ale ne rozvařené.
  4. Na talíř dáme rýži a pokryjeme dušenou zeleninou. Posypeme červenou čekankou a petrželkou.

Praktické

  • Umeocet neslouží v receptu jen jako ochucovadlo, ale také zvýrazní barvu všech ingrediencí.
  • Kajenský pepř není tak ďábelsky ostrý jak feferonka, používám ho moc ráda.
  • Pokud chcete opravdu dosáhnout vůně i chuti tohoto receptu, nevynechejte a neměňte žádné koření.

Obměna

  • Zeleninu v receptu můžete obměnit dle vlastní chuti a fantazie.
  • Namísto červené rýže můžete podávat s jakoukoliv jinou obilovinou.

Děti

  • Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Tuřín s červenou rýží a bílými fazolemi

Tuřín je zelenina doslova nabitá vitamíny a minerály a má blahodárné účinky na naše trávení. Zkuste ho třeba v tomto lahodném, voňavém a přirozeně bezlepko...

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Kari z červené řepy

Červená je definitivní lék na smutek, tak si připravte kari z červené řepy a hned bude veseleji. Nevěříte?

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.