Grilovaná zelenina nikdy nezklame. A nemusíte mít gril, takhle je taky pečená v troubě. Tentokrát verze bylinková.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řepa
  • 1/4 dýně
  • hrst zelených fazolí
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • sušené bylinky po lžičce: rozmarýn, tymián, oregáno, šalvěj

Jak na zeleninu grilovanou v troubě

  1. Rozpálíme troubu na 220 °C.
  2. Omyjeme zeleninu a nakrájíme na podobně kousky, aby se nám dělala rovnoměrně.
  3. Nasypeme do pekáče nebo na plech, polijeme olejem, sojovkou a posypeme bylinkami.
  4. Promícháme a dáme do trouby.
  5. Po cca 20 minutách bude potřeba promíchat, aby se horní část nespálila.
  6. Pečeme cca 40 minut v závislosti na tloušťce zeleniny.

S čím podávat grilovanou zeleninu

Pečená zelenina je výborným doplňkem jakéhokoliv jídla v chladných dnech. Můžete s ní obohatit svůj oběd i večeři. Pro kompletní talíř přidáme vařené obiloviny a trochu luštěnin. Když slavíme, jíme ji samotnou místo obvyklých čipsů :-)

Praktické

  • Péct můžeme na plechu i pánvičce k tomu určené.
  • Na plech se toho vejde víc, pánvička se lépe myje.
  • Většinou peču klasicky zdola a shora, ale můžete využít i funkce gril nebo horkovzduch, pokud máte. Ale pozor, je potřeba pohlídat, abyste zeleninu nespálili.

Dochucení grilované zeleniny

  • Můžete takto upravit jakoukoli kořenovou nebo kulatou zeleninu a bylinky či koření použít podle momentální nálady. Já nejčastěji používám kmín, saturejku, šalvěj, rozmarýn, tymián, oregáno a bazalku.

Děti

  • Pečená zelenina je vhodná pro děti přibližně od 1,5 roku. Nepřeháníme to s kořením a sojovou omáčkou.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Čtvrtý týden a čtyři a půl kila dole (Hanka)

Hanka: Hezký den, mám za sebou čtvrtý týden, krásně...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Moje telo krochkalo blahom (Ľubica)

Ľubica: Ahojte, srdečne Vás pozdravujem a želám všetko naj....

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Po 3 týdnech detoxu se cítím báječně (Věra)

Věra: Evi, opět naprosto úžasný oběd. Dcera se cpala...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Dějí se věci neuvěřitelné, jeden zázrak střídá druhý (Magda)

Magda: Ahoj všichni, konečně je to tady, vau... Podzimní...

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

Za 16 dní mám v pase o 5 cm míň (Jana)

Jana: Zdravím všechny, dnes je to 16 dní, co...

S Vámi mám pocit, že na to nejsem sama (Daniela)

Daniela: Jsem učitelka a celý svůj profesní život se...
  1. My kotlík grilovaný zeleniny milujeme!
    Jen zrovna řepa se neosvědčila, protože pustí hodně vody a zelenina se pak spíš vaří než peče. Takže řepu pečeme zvlášť, pokud na ni máme chuť.

  2. Krásna titulná fotka a super recept :) Ja som si zrovna kúpil panvicu lodge a teším sa ako na nej budem robiť takéto dobroty :D

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKukuřičné tortilly s pikantní náplní
Další článekJak na to – korejská kimchi nakládaná zelenina