Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Křupavé tofu v krustě z quinoy

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Jednoduchý a rychlý recept, při kterém můžete využít přebytky quinoy z předchozího vaření. Quinoa vytvoří na tofu křupavou krustičku, koření mu dodá lahodnou a pikantní chuť.

Ingredience
  • přírodní tofu
  • quinoa
  • 1 velká lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička cajunské směsi
  • čerstvý česnek
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • olej

V tomto rozhovoru bez servítků Eva vyzpovídala Moniku Hodásovou – trápily jí velké zdravotní potíže, špatné trá...

Jak připravit tofu s křupovou krustou z quinoy

  1. Quinou uvařte a nechte ji stranou.
  2. V malé misce smíchejte mouku, kokos, cajun koření, sůl a trochu vody, aby vzniklo hustější těstíčko. Nechte asi 20 minut odpočinout.
  3. Tofu překrojte na polovinu. Přiveďte vodu k varu a vařte tofu 2 minuty. Nechte okapat.
  4. Česnek a petržel nasekejte, quinou osolte a vše společně promíchejte.
  5. Tofu obalte v těstíčku a poté v quinoi, přitlačte, aby quinoa k tofu dobře přilnula.
  6. Tofu pečte v horkovzdušné fritéze 10 minut při teplotě 180°C. 

Praktické

  • Tofu můžete upéct také v klasické troubě.
  • Tofu můžete i marinovat podle libosti.
  • Tofu není nutné vařit ve vodě, já to dělám proto, že mi vyhovuje konzistence a tofu je stravitelnější.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.

Obměna

  • Cajunská směs má podstatnou roli, pokud ji nemáte, použijte alespoň nějaké výrazné koření.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pikantní koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
30. 9. 2023

Vierka,akú prílohu k tomu podávaš? Vyzerá taká krémová_quinoa,ryža a fazuľky/stopkový zeler?

Slavomíra
10. 9. 2023

Ďaľší recept do záložky “pre návštevu”👌Aj na panvici posýpka držala ,chrumkavá_naozaj sa oplatí tofu povariť ,postriekala som tamari pred obaľovaním

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Etiopská žlutá čočka

Velmi rychlý a praktický recept, kořeněné voňavé jídlo, které budete mít na stole během 15 minut.

Tofu s pórkem a aromatickým olejem

Tento recept je rychlý, jednoduchý vonící čerstvými bylinkami, které bylinky krásně dochutí takto jednoduše připravené tofu.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Citrónové tofu nugetky

I když tyto nugetky jsou dobré i bez omáčky, třeba k jinému použití, rozhodně je s omáčkou vyzkoušejte. Rychlé jídlo, které uspokojí milovníky asijské kuch...

Cajunské tofu plátky

Pikantní pečené tofu plátky, které můžete dát do chlebů, placek, ale i použít do jakýchkoliv receptů.

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.