Další divoké zeleniny, které mohou ozvláštnit naše polévky a doplnit cenné látky jsou řebříček, hluchavka a sedmikrásky. Můžeme je dát dovnitř i navrch.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1/2 pórku
  • 1 mrkev
  • 1/4 květáku
  • 1 cibule
  • 1 hrst řebříčku, sedmikrásek, hluchavek
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • 1 tempeh natural
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
  • špetka soli
  • koření: 1/2 lžičky křížového kmínu, 1 bobkový list
  • sojová omáčka podle chuti
  • umeocet podle chuti

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a omyjeme zeleninu.
  2. Cibuli a mrkev pokrájíme na kostičky, květák na menší kousky, tempeh nastrouháme nahrubo.
  3. Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, sůl a krátce orestujeme.
  4. Přidáme tempeh, zbylou zeleninu, koření, lžíci sojové omáčky a opět krátce společně orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme cca 15 minut.
  6. Odstavíme, přidáme nasekanou divokou zeleninu a miso pastu.
  7. Pokud je potřeba, přidáme podle chuti umeocet.
  8. Část bylinek použijeme na ozdobu.

Obměna

  • Tempeh můžete vynechat nebo místo něj dát tofu.
  • Začátečníkům doporučuji použít tempeh v uzené nebo smažené formě.
  • Polévku můžete zahustit vločkami.
  • Divoké bylinky můžeme vynechat, nahradit jinými bylinkami či zeleninou.

Děti

  • Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl, sojovou smetanu a umeocet. Do 2 let všechny tyto ingredience mírně. Od 2 let mohou jíst děti stejnou polévku s námi.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Všímám si na sobě spousty pozitivních změn (Eva)

Eva: Váha a míry stabilní, ale kdybych ty předchozí...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Srovnal se mi cyklus (Adriana)

Adriana: Vďaka vašim radám som zaradila do jedálnička viac...

Nejde jen o kila, i nálada je o hodně lepší (Veve)

Veve: Zdravím všechny a hlavně Naši Evičku :-) Dnes byl...

Nepřibírám a alergii mám pod kontrolou i bez medikace (Eva)

Eva: Takže po jarní očistě a hubnutí do plavek...

Díky Jíme Jinak lépe zvládáme vést firmu (Lenka)

Lenka: Dobrý večer, milá Evičko! Skláním se a tleskám!!!...

Ploché bříško, skvělý pocit – zase jsem to já (Marie)

Marie: Ahoj, musím Vám sem napsat, jak jsem velmi...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Vše je teď snazší a pořád se usmívám (Petra)

Petra: Krásnou první adventní neděli :) Jak mi to...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Moja rodina je novou kuchyňou nadšená (Petra)

Petra: S Jíme Jinak jem už takmer tri mesiace...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPo 14 dnech o velikost menší (Bára, 42 let)
Další článekPečená buchta s jablky, ořechy a mrkví