Další divoké zeleniny, které mohou ozvláštnit naše polévky a doplnit cenné látky jsou řebříček, hluchavka a sedmikrásky. Můžeme je dát dovnitř i navrch.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1/2 pórku
  • 1 mrkev
  • 1/4 květáku
  • 1 cibule
  • 1 hrst řebříčku, sedmikrásek, hluchavek
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • 1 tempeh natural
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
  • špetka soli
  • koření: 1/2 lžičky křížového kmínu, 1 bobkový list
  • sojová omáčka podle chuti
  • umeocet podle chuti

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a omyjeme zeleninu.
  2. Cibuli a mrkev pokrájíme na kostičky, květák na menší kousky, tempeh nastrouháme nahrubo.
  3. Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, sůl a krátce orestujeme.
  4. Přidáme tempeh, zbylou zeleninu, koření, lžíci sojové omáčky a opět krátce společně orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme cca 15 minut.
  6. Odstavíme, přidáme nasekanou divokou zeleninu a miso pastu.
  7. Pokud je potřeba, přidáme podle chuti umeocet.
  8. Část bylinek použijeme na ozdobu.

Obměna

  • Tempeh můžete vynechat nebo místo něj dát tofu.
  • Začátečníkům doporučuji použít tempeh v uzené nebo smažené formě.
  • Polévku můžete zahustit vločkami.
  • Divoké bylinky můžeme vynechat, nahradit jinými bylinkami či zeleninou.

Děti

  • Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl, sojovou smetanu a umeocet. Do 2 let všechny tyto ingredience mírně. Od 2 let mohou jíst děti stejnou polévku s námi.

ZDARMA: Seriál "Hubneme do plavek"

Měníme jídelníček a hubneme do plavek

➠ Jak na léto zhubnout bez dřiny
➠ Jak upravit jídelníček
➠ Nejčastější letní chyby
➠VIDEO:Jak zhubnout do plavek
(vidělo už 3 000 lidí)

 

Zjistit více

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.