Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Domácí pikantní sýr z tofu

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna zima

Pokud vám ke štěstí chybí chuť sýra nebo se ho chcete v rámci masopustu poprvé vzdát, ale bojíte se absťáku, vyzkoušejte domácí sýr vyrobený z tofu. Příprava je skutečně jednoduchá a chuť vás mile překvapí. Někdo nadšené hlásá, že je to něco jako parmazán, jiný tvrdí, že spíš blaťácké zlato, jiný že nejlepší hermenlín. Vyzkoušejte ho a napište nám, co vám jeho chuť připomíná.

Ingredience
  • kostka bílého tofu
  • cca 2 lžíce miso pasty (použít můžete jakoukoli)

Som dôchodkyňa a nemám žiadné zdravotné problémy, akurát som za 10 rokov nabrala 8 kg. Striedavo som skúšala rozličné...

Jak připravit tofu sýr

  1. Tofu potřete ze všech stran tenkou vrstvou miso pasty (jako jste kdysi mazali máslo na chleba).
  2. Nechejte na talířku 3 dny v pokojové teplotě.
  3. Pak už stačí krájet na plátky a přidávat jako pikantní kondiment k jídlům, kterým chybí slaná složka.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Sýr uchováváme v lednici.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv miso, které máte po ruce. Nejintenzivnější chuť sýru dodá miso sójové.

Kombinujeme

  • Hodí se jako slaná složka ke kompletnímu talíři, na kostičky jako jednohubky například s olivami nebo okurkem, jako sýr na kváskové pečivo atp.

Děti

  • Pro malé děti je tento sýr nevhodný, protože je příliš slaný. Dala bych ho dětem až od 3 let a výše a jen kousíček v rámci jídla, nikoli samotný. Samozřejmě pokud vaše dítě běžně konzumuje sýry, které jsou velmi slané, je už jedno, zda dostane slané tofu. Alespoň víte, že v tom nejsou éčka, zbytečná chemie a laciná sůl.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
21. 2. 2021

Mnaaaaam ♥️ Děkujeme ♥️

Mila Beata
12. 2. 2021

Dobry den , jen technicka otazka na tom talirku to má byt jen Tak anebo priklopene treba nejakou sklenenou misou ?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Italský sýr stracchino jinak (bez laktózy)

Stracchino je typický italský sýr, krémové, smetanové konzistence.  Vyzkoušejte tuto rostlinou verzi a dejte vědět, jak vám chutnala.

Veganský sýr caciotta

Caciotta je tradiční sýr italských pastýřů. Vyzkoušejte jeho rostlinnou alternativu, která je velice jednoduchá na přípravu a na výsledku si určitě pochutn...