- kostka bílého tofu
- cca 2 lžíce miso pasty (použít můžete jakoukoli)
Jak připravit tofu sýr
- Tofu potřete ze všech stran tenkou vrstvou miso pasty (jako jste kdysi mazali máslo na chleba).
- Nechejte na talířku 3 dny v pokojové teplotě.
- Pak už stačí krájet na plátky a přidávat jako pikantní kondiment k jídlům, kterým chybí slaná složka.
Praktické
- Sýr uchováváme v lednici.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv miso, které máte po ruce. Nejintenzivnější chuť sýru dodá miso sójové.
Kombinujeme
- Hodí se jako slaná složka ke kompletnímu talíři, na kostičky jako jednohubky například s olivami nebo okurkem, jako sýr na kváskové pečivo atp.
Děti
- Pro malé děti je tento sýr nevhodný, protože je příliš slaný. Dala bych ho dětem až od 3 let a výše a jen kousíček v rámci jídla, nikoli samotný. Samozřejmě pokud vaše dítě běžně konzumuje sýry, které jsou velmi slané, je už jedno, zda dostane slané tofu. Alespoň víte, že v tom nejsou éčka, zbytečná chemie a laciná sůl.
Komentáře
Mnaaaaam ♥️ Děkujeme ♥️
Dobry den , jen technicka otazka na tom talirku to má byt jen Tak anebo priklopene treba nejakou sklenenou misou ?