Domů > Zdravé recepty

Fazole se zeleninou v jemné kešu omáčce

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Fazole jsou vždycky skvělá volba. Připravte je spolu se zeleninou v lahodné krémové omáčce a zaručeně si pochutnáte.

Ingredience
2-3 porce
  • olej
  • 1 malá červená cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku (nebo dle chuti)
  • 1/2 hrnku pokrájených hub
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • cca 3/4 hrnku vařených fazolí černé oko
  • 600 ml zeleninového vývaru/vody
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce kešu másla
  • pórek dle chuti

Chtěla jsem mít vlastní dítě a nečekala jsem potíže. Otěhotnět se mi ale nedařilo. Všechno to začalo před 10 lety. Za...

Jak připravit fazole s houbami v jemné omáčce

  1. V hrnci rozpálíme olej a dáme restovat pokrájenou cibuli a mrkev.
  2. Poté přihodíme nadrobno nasekaný česnek a houby a zasypeme kmínem a uzenou paprikou.
  3. Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme i kešu máslo.
  4. Vaříme cca 10 minut, omáčka se začne svařovat a houstnout.
  5. Nyní vmícháme i uvařené fazole a pórek a ještě cca 5 minut povaříme.

Praktické

  • Můžete podávat s rýží či jinou oblíbenou přílohou.
  • Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou přílohu.

Obměna

  • Použijte jakékoliv houby, které máte k dispozici, skvělé budou např. krémové žampiony.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
1. 6. 2024

Super obed 😍mňam

Andrea K.
9. 5. 2024

Mňam mňam 😘 veľmi som si pochutnala, len som pridala kúsok cukety 🥰

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Cizrna v krémové omáčce

Nastal podzim a s ním i potřeba se vnitřně zahřát, což tento pokrm přesně splňuje. Příprava je navíc jednoduchá, takže hurá do kuchyně.

Špalda a čočka na celerovém krému

Typický podzimní a zimní recept, který dovede zahřát. Krémová konzistence a křupavá zelenina vám bude zaručeně chutnat.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.