Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Spanakorizo – řecké špenátové rizoto

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Dobrůtka inspirovaná řeckou kuchyní. Jednoduché, rychlé a lahodné jídlo. Doufám, že i vy si pochutnáte stejně, jako my.

Ingredience
  • celozrnná rýže ribe
  • 1 cibule
  • 1 kus pórku
  • čerstvý česnek
  • sušený kopr
  • sušená máta
  • fenyklový vous
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • citrónová šťáva
  • listový špenát
  • olej
  • sůl
  • pepř

Chci svěřit se svým životním příběhem, abyste pochopili, co muselo mé tělo snést a jak blahodárné a zachraňující účin...

Jak připravit špenátové rizoto po řecku

  1. Uvařte rýži. Nevysušte jí příliš. Ponechte trošku tekutiny.
  2. Do pánve nalijte olej, přidejte nakrájený pórek a cibuli, česnek, mátu, fenyklový vous, kopr a orestujte doměkka.
  3. Nyní přidejte nastrouhanou citrónovou kůru a nakrájený špenát. Osolte, opepřete a krátce poduste, dokud špenát neovadne.
  4. Uvařenou rýži dejte do pánve, přidejte citrónovou šťávu a pár minut krátce povařte.

Praktické

  • Recept si upravte podle rýže, kterou budete vařit.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži.
  • Do receptu jsem přidala fenyklovou nať (vousy). Poklud nemáte, vynechte.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

50 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrý den, jídlo jsem nezkoušela.. mám s vařením trochu potíž. Mám ráda jednoduchá jídla, nemíchám příliš mnoho ingrediencí ..
V receptu je pórek i cibule. Jsem zvyklá dávat buď jedno a nebo druhé..
Česnek moc ráda nemám.. ale uklidnilo mě, že mohu použít obyčejnou rýži. 🤣 Ribe neznám.. 😢

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Basmati se zimní zeleninou

Zima se pomalu chýlí ke konci a s ní i zelenina charakteristická pro toto období, proto využijte zimní zeleninu k přípravě tohoto jídla.

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.

Jemná sametová polévka

Hustou sametová polévka, která vás zasytí a zahřeje třeba po procházce zimní přírodou.

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.